Auto

Άγνωστη πριν από 5 χρόνια, ξεπέρασε σε πωλήσεις το ένα εκατομμύριο ηλεκτρικά

Η εταιρεία Li Auto ιδρύθηκε το 2015, αλλά ξεκίνησε να πουλά αυτοκίνητα μόλις πριν από πέντε χρόνια, το 2019. Αρχικά, η κινεζική εταιρεία χρειάστηκε έξι μήνες για να παραδώσει τα πρώτα της 10.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Μέχρι το τέλος του 2021, η εταιρεία είχε πουλήσει 100.000 ηλεκτρικά. Και σχεδόν τρία χρόνια αργότερα, η φίρμα από το Πεκίνο έχει ήδη παραδώσει ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα. Δηλαδή, χρειάστηκαν 58 μήνες (4 χρόνια και 10 μήνες) για να φτάσει η Li Auto σε αυτό το ορόσημο.

Από τους 150 κατασκευαστές που ειδικεύονται στα ηλεκτρικά στην Κίνα, η BYD και η Li Auto είναι οι μόνες δύο αυτοκινητοβιομηχανίες που κερδίζουν χρήματα από τα EV

Εφέτος όμως, ο νεαρός Κινέζος κατασκευαστής πέτυχε ακόμη και το ρεκόρ πωλήσεων. Τον Σεπτέμβριο του 2024. Ναι, τον περασμένο μήνα, η Li Auto πούλησε 53.709 ηλεκτρικά. Η γκάμα της μάρκας είναι κυρίως SUV: L6, L7, L8 και L9. Υπάρχει επίσης ένα 100% ηλεκτρικό μίνι MPV που ονομάζεται Li Mega. Το μοντέλο της με τις περισσότερες πωλήσεις είναι το L6, ένα SUV ελαφρώς μεγαλύτερο από το Tesla Model Y.

Από τον Ιανουάριο έως τις 18 Οκτωβρίου του 2024, η Li Auto παρέδωσε 367.638 ηλεκτρικά αυτοκίνητα στους πελάτες της. Ωστόσο, η μάρκα είχε μια περίπλοκη χρονιά. Ο πόλεμος τιμών στην Κίνα προκαλεί ζημιά και το Li Mega δεν είχε την αναμενόμενη επιτυχία. Για να αποφύγει τις κακοτοπιές, η Li Auto προτίμησε να απολύσει το 18% των εργαζομένων της ή περίπου 5.600 άτομα. Η εταιρεία αναθεώρησε επίσης τον στόχο πωλήσεών της προς τα κάτω.

Li Auto

Από την άλλη πλευρά, από τους 150 κατασκευαστές που ειδικεύονται στα ηλεκτρικά στην Κίνα, η Li Auto είναι ένας από αυτούς που τα καταφέρνουν καλύτερα από άποψη κερδοφορίας. Σύμφωνα με τον Song Zhiping, πρόεδρο της Κινεζικής Ένωσης Εισηγμένων Εταιρειών (CAPCO), η BYD και η Li Auto είναι οι μόνες δύο κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες που κερδίζουν χρήματα από τα ηλεκτρικά τους αυτοκίνητα. Στοιχεία που δείχνουν ξεκάθαρα την πραγματικότητα αυτής της αγοράς.

 




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-23 18:33:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button