Τεχνολογία

Το Spotify δίνει χώρο στα τραγούδια που φτιάχνονται με Τεχνητή Νοημοσύνη

Δεν πρόκειται να απαγορευτούν εντελώς από το Spotify τα τραγούδια που παράγονται με την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Την ώρα που όλο και περισσότεροι αμφισβητούν την τάση των καλλιτεχνών να επιστρατεύουν την Τεχνητή Νοημοσύνη για να παράγουν μουσική, η πλατφόρμα Spotify φαίνεται να δίνει χώρο στην καινοτομία. 

Πριν λίγο καιρό, το Spotify απέσυρε τραγούδι με τις κλωνοποιημένες φωνές των Drake και The Weeknd. 

Ο CEO της πλατφόρμας Ντάνιελ Εκ δήλωσε στο BBC ότι υπήρχαν έγκυρες χρήσεις της τεχνολογίας στη δημιουργία μουσικής – αλλά η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για να μιμηθεί ανθρώπους καλλιτέχνες χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Εκτίμησε ακόμη ότι η χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης στη μουσική είναι πιθανό να συζητείται για «πολλά, πολλά χρόνια».

Η διαίτερη πρόκληση τη μουσική βιομηχανία

Ο Ντάνιελ Εκ είπε ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να γίνει εργαλείο auto-tune, επεξεργαστής ήχου με στόχο τη βελτίωση της μουσικής, κάτι το οποίο είναι αποδεκτό.

Μπορεί επίσης, όπως τόνισε, να αποτελέσει εργαλείο για τη μίμηση καλλιτεχνών, που δεν είναι αποδεκτό.

Μία πιο αμφιλεγόμενη ενδιάμεση λύση είναι η μουσική που δημιουργείται από Τεχνητή Νοημοσύνη να είναι επηρεασμένη σαφώς από καλλιτέχνες, αλλά να μην τους μιμείται άμεσα, εξήγησε.

«Θα είναι δύσκολο» είπε ο διευθύνων σύμβουλος του Spotify όταν ρωτήθηκε για την πρόκληση, με την οποία είναι αντιμέτωπη η βιομηχανία.

Αν και η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν είναι απαγορευμένη σε όλες τις μορφές στην πλατφόρμα, η εταιρεία δεν επιτρέπει το περιεχόμενό της να χρησιμοποιηθεί για την εκπαίδευση ενός μοντέλου μηχανικής μάθησης ή Τεχνητής Νοημοσύνης, καθώς μπορούν στη συνέχεια να παράγουν μουσική.

To άρθρο Το Spotify δίνει χώρο στα τραγούδια που φτιάχνονται με Τεχνητή Νοημοσύνη δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2023-09-26 19:23:29

Back to top button