ΣΕΞ

Σεξ: Ο τραυματισμός που αυξάνεται κατακόρυφα στις γιορτές – Οι επικίνδυνες στάσεις

To εορταστικό κλίμα των Χριστουγέννων φαίνεται πως οδηγεί σε τολμηρές σεξουαλικές πράξεις, που όμως μπορούν να οδηγήσουν τους άντρες στα επείγοντα, σύμφωνα με νεότερη μελέτη 

YGEIAMOU.GR TEAM

Όσο δε θα πρέπει να το παρακάνουμε με το αλκοόλ και το φαγητό την περίοδο των γιορτών, για να αποφύγουμε δυσάρεστα αποτελέσματα -όπως η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και το hangover- την ίδια προσοχή θα πρέπει να επιδείξουμε και κατά τη διάρκεια του σεξ, προειδοποιούν οι ειδικοί.

Ειδικότερα, σύμφωνα με μια νεότερη μελέτη, Γερμανοί γιατροί διαπίστωσαν ότι τα ποσοστά των τραυματισμών στο πέος κορυφώνονται κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, αυξάνοντας τα περιστατικά κατάγματος πέους.

Το κάταγμα πέους είναι ένας τραυματισμός που συμβαίνει κατά την ερωτική πράξη και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί χειρουργικά εντός πέντε ωρών. Αν και το πέος δεν δεν είναι οστό, ο τραυματισμός συνοδεύεται από ένα «κρακ» σαν ήχος κατάγματος, έντονο πόνο, απώλεια στύσης και διαταραχές στην ούρηση ενώ κάποιες φορές συνοδεύεται από ρήξη ή κάκωση της ουρήθρας. Προκαλείται ρήξη των σηραγγωδών σωμάτων του -υπεύθυνα για τη στύση- και μάλιστα με σοβαρές μακροχρόνιες επιπτώσεις στη σεξουαλική και ουροποιητική λειτουργία.

Η επικινδυνότητα αυξάνεται σε στάσεις κατά τις οποίες η γυναίκα είναι από πάνω («cowgirl» και «reverse cowgirl») αλλά και από τη στάση doggy style.

Για τη μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο British Journal of Urology International, οι ερευνητές από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Μονάχου ανέλυσαν στοιχεία από περισσότερους από 3.000 άνδρες που υπέστησαν τον τραυματισμό στη Γερμανία μεταξύ 2005 και 2021. Όπως παρατήρησαν, κατά την περίοδο των Χριστουγέννων -που ορίστηκε ως η 24η, 25η και 26η Δεκεμβρίου- καταγράφηκαν σαράντα κατάγματα πέους καθ’ όλη τη διάρκεια της μελέτης. Ο αριθμός αυτός αποκαλύπτει ένα ημερήσιο ποσοστό εμφάνισης 0,78, δηλαδή επτά περιστατικά κάθε 10 ημέρες. Για λόγους σύγκρισης, το ημερήσιο ποσοστό τον υπόλοιπο χρόνο ήταν περίπου 0,54.

«Αν κάθε μέρα ήταν σαν τα Χριστούγεννα, 43% περισσότερα κατάγματα θα είχαν συμβεί στη Γερμανία από το 2005 και μετά» σημειώνουν οι ερευνητές. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της μελέτης δεν παρατηρήθηκαν αυξήσεις άλλες περιόδους του χρόνου, συμπεριλαμβανομένης της παραμονής της Πρωτοχρονιάς.

«’Τα ευρήματά μας δημιουργούν την ανάγκη στα ζευγάρια να περιορίσουν το «άγριο σεξ» σε στιγμές χαλάρωσης για να μειώσουν τον κίνδυνο καταγμάτων του πέους» συμπληρώνουν οι ερευνητές.

Η ομάδα, ωστόσο, αναγνώρισε αρκετές αδυναμίες της μελέτης, όπως το γεγονός ότι οι ημέρες που καταγράφηκαν στη μελέτη αντανακλούσαν την εισαγωγή στο νοσοκομείο και όχι απαραίτητα την ημερομηνία του τραυματισμού.

Διαβάστε επίσης:

Ασφάλιση: Όλες οι καλύψεις για «ανδρικά» ατυχήματα και τραυματισμούς

Στυτική Δυσλειτουργία: Με αυτές τις τροφές θα έχετε πάντα γερή στύση

Στύση: Τι «αποκαλύπτει» για την υγεία σας;

 


Δημοσιεύτηκε !

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button