Σαν Σήμερα

 • on Μάιος 6, 2021 at 6:35 πμ

  Γεννιέται στην πόλη Αράς της Γαλλίας ο Μαξιμιλιανός Ροβεσπιέρος, ένας από τους ηγέτες της Γαλλικής αστικής Επανάστασης και από τους πιο αμείλικτους πολέμιους των υπονομευτών του επαναστατικού καθεστώτος των Ιακωβίνων (της ριζοσπαστικής πολιτικής οργάνωσης της αστικής τάξης που τέθηκε επικεφαλής της Επανάστασης).

 • on Μάιος 6, 2021 at 6:35 πμ

  Η Ο.Δ. Γερμανίας εντάσσεται στο ΝΑΤΟ. Είχε προηγηθεί σειρά προτάσεων της ΕΣΣΔ για επανένωση των δύο Γερμανιών, χωρίς ξένα στρατεύματα και έξω από κάθε είδους συμμαχίες και στρατιωτικούς συνασπισμούς (βλ. «Μνημόνιο Στάλιν», 10/3/1952, κ.α.).Οι προτάσεις της ΕΣΣΔ απορρίφθηκαν, ενώ η ένταξη της Ο.Δ. της Γερμανίας στον επιθετικό ιμπεριαλιστικό συνασπισμό του ΝΑΤΟ αποτέλεσε σημαντικό χτύπημα στην υπόθεση της επανένωσης της Γερμανίας.

 • on Μάιος 6, 2021 at 6:35 πμ

  Εκατοντάδες χιλιάδες Ισπανοί διαδηλώνουν την αντίθεσή τους στην ιμπεριαλιστική πολιτική των ΗΠΑ στη Νικαράγουα, στη συμμετοχή της Ισπανίας στο ΝΑΤΟ και στην προώθηση του προγράμματος «Πόλεμος των Άστρων». Οι διαδηλώσεις γίνονται κατά την επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ Ρ. Ρίγκαν στη Μαδρίτη.

 • on Μάιος 6, 2021 at 6:35 πμ

  Πάνω από 60.000 άτομα διαδηλώνουν στην Ουάσιγκτον κατά των πυρηνικών εργοστασίων. Λίγες μέρες πριν, είχε γίνει το μεγάλο πυρηνικό δυστύχημα στο εργοστάσιο του Θρι Μάιλ Αϊλαντ.

 • on Μάιος 6, 2021 at 6:35 πμ

  Νέες συλλήψεις πραγματοποιούνται στην Ιταλία για συνωμοσία κατά του πολιτεύματος. Οι συνωμότες σχεδίαζαν την απαγωγή του προέδρου Λεόνε και την πραξικοπηματική κατάληψη της εξουσίας.

 • on Μάιος 6, 2021 at 6:35 πμ

  Καταστρεπτικός σεισμός 6,4 της κλίμακας Ρίχτερ πλήττει την περιοχή Φριούλι της Ιταλίας, με αποτέλεσμα 989 νεκρούς, 2.400 τραυματίες και 157.000 άστεγους.

 • on Μάιος 6, 2021 at 6:35 πμ

  Πραγματοποιείται συνάντηση αντιπροσωπειών των ΚΚ Ελλάδας και Τουρκίας. Οι δύο αντιπροσωπείες επεσήμαναν με ανησυχία την ένταση της κατάστασης στο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής και τόνισαν ότι στην ένταση αυτή συμβάλλουν ενεργά με τη στάση τους η τουρκική αντίδραση και η ελληνική Χούντα.Κατήγγειλαν επίσης την εγκατάσταση σε κυπριακό έδαφος τμημάτων του 6ου Αμερικανικού στόλου και ζήτησαν την αποχώρησή τους. Καταδίκασαν τέλος κατηγορηματικά κάθε επέμβαση των ιμπεριαλιστών, της ελληνικής και τουρκικής κυβέρνησης στα εσωτερικά της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Back to top button