ΣΕΞ

Μας παρακινεί με χιούμορ ο Δημήτρης Παπανικολάου

H Bayer Ελλάς, με αφορμή την «Ημέρα του Πατέρα», ανακοίνωσε την έναρξη της εκστρατείας ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου του προστάτη με τον τίτλο «Φρόντισε την υγεία σου με μια απλή εξέταση αίματος!!! #PSAxou».

Ο καρκίνος του προστάτη αποτελεί τον δεύτερο πιο συχνό καρκίνο στον άνδρα και την 5η πιο συχνή αιτία θανάτου. Στη χώρα μας, εκτιμάται ότι διαγιγνώσκονται περισσότεροι από 116 νέοι ασθενείς/100.000 άντρες τον χρόνο.

Ο καρκίνος του προστάτη είναι μια ασθένεια που αφορά κυρίως άνδρες μέσης ή μεγαλύτερης ηλικίας, καθώς η διάγνωσή του είναι σπάνια πριν από την ηλικία των 40 ετών, αλλά αυξάνεται εντυπωσιακά στη συνέχεια.

Δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα τι προκαλεί την εμφάνιση του καρκίνου του προστάτη. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι υπάρχουν πιθανώς πολλοί λόγοι που εκδηλώνεται η νόσος και ότι κάποιοι άντρες έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης του συγκεκριμένου τύπου καρκίνου. Αυτοί οι παράγοντες κινδύνου είναι η ηλικία, το οικογενειακό ιστορικό, η φυλή και η διατροφή.

Ο καρκίνος του προστάτη στα αρχικά στάδια είναι εντελώς ασυμπτωματικός. Για τον λόγο αυτό και επειδή τα καλύτερα θεραπευτικά αποτελέσματα εμφανίζονται όταν ο καρκίνος διαγνωστεί στα αρχικά στάδια, γίνεται συνεχώς έκκληση στους άνδρες μετά τα 45 να κάνουν μια συστηματική επίσκεψη στον ουρολόγο τους. Μια απλή εξέταση αίματος, η δοκιμή ειδικού προστατικού αντιγόνου (PSA), μπορεί να οδηγήσει στην έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου του προστάτη, η οποία μπορεί να καθορίσει την πορεία και εξέλιξη της νόσου.

«Η έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου του προστάτη, μπορεί να βοηθήσει ώστε η πάθηση να αντιμετωπιστεί σαν μία ακόμη χρόνια νόσος. Στην Bayer, πιστεύουμε ακράδαντα στην αξία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης, ώστε να διασφαλίσουμε «Υγεία για Όλους».

Μέσα από τα προϊόντα και τις λύσεις που προσφέρουμε σε διάγνωση και αντιμετώπιση, θέλουμε να συμβάλλουμε σε μία καλύτερη και μεγαλύτερης διάρκειας ζωή. Παράλληλα, συμμετέχουμε στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων σχετικά με την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και την αντιμετώπιση νοσημάτων, όπως ο καρκίνος του προστάτη, και αυτό αποδεικνύεται μέσα από την καμπάνια μας #PSAxou στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», τόνισε ο κ. Θανάσης Κώτσανης, Καρδιολόγος, Ιατρικός Διευθυντής της Bayer Ελλάς και Επικεφαλής Ιατρικού για το Cluster των χωρών του South Mediterranean and Black Sea.

Ο πρωταγωνιστής της καμπάνιας, o γνωστός διεθνής μπασκετμπολίστας κ. Δημήτρης Παπανικολάου δήλωσε ότι: «Όλοι γνωρίζουμε ότι είναι πολύ σημαντικό να μην αμελούμε την υγεία μας, όσες δικαιολογίες και αν μπορούμε να εφεύρουμε και όση δόση αναβλητικότητας και να έχουμε προσθέσει στη ζωή μας. Για μια ημέρα τον χρόνο λοιπόν, ας προσπαθήσουμε όλοι να είμαστε πιο ευαίσθητοι με τους εαυτούς μας και να τους προστατεύσουμε με ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία που μας παρέχει η επιστήμη της Ιατρικής. Την πρόληψη! ​Αυτό αφορά κάθε μπαμπά που αγαπάει τον εαυτό του και τους ανθρώπους του. Ευχαριστώ την Bayer Ελλάς για τη συνεργασία και να θυμάστε: Δικαιολογίες τέλος! PSAxou!»

Σχετικά με την Bayer στη διαχείριση του καρκίνου του προστάτη

Η Bayer επικεντρώνει τις προσπάθειές της στη βελτίωση της ζωής των ασθενών, μέσα από την επιστήμη και την ανάπτυξη ενός χαρτοφυλακίου καινοτόμων διαγνωστικών λύσεων και θεραπευτικών αγωγών. Η εταιρεία διαθέτει το πάθος και την αποφασιστικότητα που απαιτούνται προκειμένου να αναπτύσσει νέα φάρμακα τα οποία βοηθούν τους ογκολογικούς ασθενείς να ζουν περισσότερο και καλύτερα.

Ο καρκίνος του προστάτη αποτελεί βασικό κομμάτι της δραστηριότητας της Bayer. Το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας περιλαμβάνει μέσα σκιαγραφικής αντίθεσης και μηχανήματα χορήγησής τους, που διευκολύνουν την έγκυρη διάγνωση, καθώς και δύο θεραπευτικά σκευάσματα που βρίσκονται ήδη στην αγορά και αρκετά άλλα που βρίσκονται σε φάση ανάπτυξης.

Η Bayer επικεντρώνεται στο πώς θα ικανοποιήσει καλύτερα τις ιδιαίτερες ανάγκες των ασθενών με καρκίνο του προστάτη, προσφέροντας λύσεις οι οποίες τους επιτρέπουν να συνεχίζουν τις καθημερινές τους δραστηριότητες, με στόχο να επιμηκύνουν και να βελτιώσουν τη ζωή τους σε διάφορα στάδια της νόσου.

 


Δημοσιεύτηκε !

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button