Τεχνολογία

Ερωμένες φτιαγμένες με τεχνητή νοημοσύνη θέτουν σε κίνδυνο μία ολόκληρη γενιά νεαρών ανδρών

Η άνοδος των ερωμένων της τεχνητής νοημοσύνης (AI) επιτρέπει μια σιωπηλή επιδημία μοναξιάς σε μια ολόκληρη γενιά νεαρών ανδρών.

Έχει επίσης σοβαρές συνέπειες για το μέλλον της Αμερικής.

Όσο κι αν αυτό ακούγεται κάπως υπερβολικό, είναι ένα μεγάλο πρόβλημα το οποίο μεγαλώνει με τα χρόνια.

Πώς κάτι που φαίνεται τόσο γελοίο – μια εικονική φίλη με τεχνητή νοημοσύνη – προκαλεί μελλοντική κρίση στους Αμερικανούς; Λοιπόν, με εκατομμύρια χρήστες, οι εφαρμογές έχουν δημιουργήσει εικονικές ερωμένες που σας μιλούν, σας αγαπούν, σας επιτρέπουν να ζήσετε τις ερωτικές σας φαντασιώσεις και να μάθετε, μέσω δεδομένων, τι ακριβώς σας αρέσει και τι δεν σας αρέσει, δημιουργώντας την τέλεια σχέση.

Αυτές οι εικονικές φίλες μπορούν ακόμη και να βασίζονται σε πραγματικούς ανθρώπους. Μια εταιρία δημιούργησε ένα bot AI με το όνομα Caryn και στη συνέχεια απέκτησε πάνω από 1.000 χρήστες (δηλαδή πραγματικούς φίλους) σε λιγότερο από μια εβδομάδα και μια λίστα αναμονής με περισσότερα από 15.000 άτομα.

Χρησιμοποιώντας εφαρμογές ΑΙ, «οι νέοι άνδρες μπαίνουν σε αυτές τις σχέσεις τεχνητής νοημοσύνης», λέει η καθηγήτρια Liberty Vittert. «Και επειδή η τεχνητή νοημοσύνη μαθαίνει από εσάς ακριβώς τι σας αρέσει και τι δεν σας αρέσει, καταλήγετε να έχετε αυτές τις τέλειες σχέσεις. Έτσι, όταν μπαίνουν στην πραγματική ζωή υπάρχουν σκαμπανεβάσματα που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν.»

Μια ερωμένη AI μπορεί να ακούγεται δελεαστική. Μπορείτε να συνδεθείτε ερωτικά με ένα σούπερ καυτό κορίτσι που σας ακούει και σας εκτιμά όλη μέρα και κάθε μέρα. Πέρα από την επιλογή φυσικών χαρακτηριστικών, μέχρι το μέγεθος των αναλογιών της, μπορείτε να επιλέξετε την προσωπικότητά της. Προτιμάτε «καυτά, αστεία και τολμηρά» ή «χαριτωμένο, ντροπαλό και σεμνό»; Εδώ έχετε ότι επιλογή θέλετε.

Ναι, αυτά είναι πραγματικά χαρακτηριστικά που μπορείτε να ενσαρκώσετε στη φίλη σας με τεχνητή νοημοσύνη. Και για να γίνουμε σαφείς, αυτές δεν είναι συνηθισμένες αλληλεπιδράσεις chatbot. Εξ ορισμού, το AI μαθαίνει από τις αντιδράσεις σας και είναι σε θέση να σας δίνει ακριβώς αυτό που θέλετε να ακούσετε ή να δείτε, κάθε φορά. Και έχουν έρθει ακριβώς την κατάλληλη στιγμή για να διασφαλίσουν τη σιωπηλή επιδημία μοναξιάς που πλήττει αυτή τη γενιά νέων.

Ας δούμε όμως τους ψυχρούς αριθμούς. Πάνω από το 60 τοις εκατό των νεαρών ανδρών (ηλικίας 18-30) είναι άγαμοι, σε σύγκριση με μόνο το 30 τοις εκατό των γυναικών της ίδιας ηλικίας. Ένας στους πέντε άνδρες αναφέρει ότι δεν έχει ούτε έναν στενό φίλο, αριθμός που έχει τετραπλασιαστεί τα τελευταία 30 χρόνια. Ο αριθμός της κοινωνικής δέσμευσης με φίλους μειώθηκε κατά 20 ώρες το μήνα λόγω της πανδημίας και εξακολουθεί να μειώνεται.

Οι νεαροί άνδρες στον κόσμο είναι μόνοι και αυτό έχει πραγματικές συνέπειες.

Επιλέγουν φίλες με τεχνητή νοημοσύνη αντί για πραγματικές γυναίκες, που σημαίνει ότι δεν έχουν σχέσεις με πραγματικούς ανθρώπους, δεν παντρεύονται και μετά δεν έχουν και δεν μεγαλώνουν μωρά μαζί τους.

Η Αμερική χρειάζεται απεγνωσμένα τους ανθρώπους να κάνουν περισσότερα μωρά, αλλά όλα τα σημάδια δείχνουν λιγότερες σχέσεις, λιγότερους γάμους και λιγότερα μωρά. Υπήρξαν 600.000 λιγότερες γεννήσεις το 2023 στις ΗΠΑ σε σχέση με πριν από 15 χρόνια. Ο αριθμός των παιδιών ανά γυναίκα έχει μειωθεί κατά περισσότερο από 50 τοις εκατό τα τελευταία 60 χρόνια.

Με πληροφορίες από: AI girlfriends imperil generation of young men, CNNi
Δημοσιεύτηκε ! 2023-10-02 11:42:14

Back to top button