Περιβάλλον

Αν σκέφτεσαι φωτοβολταϊκά, σκέψου Κωτσόβολος και «sun στο σπίτι σου»

Αν ο λογαριασμός του ηλεκτρικού ρεύματος σού προκαλεί άγχος και πονοκέφαλο και αναζητάς μια εναλλακτική λύση, ήρθε η στιγμή να σκεφτείς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και πιο συγκεκριμένα τα φωτοβολταϊκά για τα οποία ακούς να γίνεται λόγος όλο και πιο συχνά. Η αλήθεια είναι ότι η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στο σπίτι σού δίνει τη δυνατότητα να καλύψεις πλήρως τις ανάγκες ηλεκτροδότησης του νοικοκυριού και να μειώσεις τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος έως και 100%, χωρίς κανέναν περιορισμό στην χρήση των ηλεκτρικών συσκευών ή στην γενικότερη κατανάλωση ρεύματος.

Δεν ακούγεται έξυπνη ιδέα; Στην περίοδο ενεργειακής κρίσης που ζούμε δεν θα ήταν υπέροχο να μην είσαι υποχρεωμένος να πληρώνεις πολλά για το ηλεκτρικό ρεύμα που χρησιμοποιείς και να εξοικονομείς αυτά τα χρήματα για να χρηματοδοτήσεις κάποια άλλη επιθυμία σου, όπως για παράδειγμα εκείνο το μακρινό ταξίδι που ονειρεύεσαι από παιδί; Για σκέψου το…

Στο μεταξύ, ας δούμε μερικά από τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η χρήση των φωτοβολταϊκών στο σπίτι:

  • Επιτρέπουν την αυτοπαραγωγή ρεύματος, το κάθε σπίτι παράγει και καταναλώνει την δική του ενέργεια.
  • Εκμηδενίζουν το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος στον λογαριασμό του παρόχου.
  • Καλύπτουν έως 100% όλες τις καθημερινές ανάγκες που απαιτούν ηλεκτρικό ρεύμα στο σπίτι, αλλά και πιο εξειδικευμένες ανάγκες, όπως η αντλία θερμότητας και η φόρτιση του ηλεκτρικού αυτοκινήτου.
  • Αναβαθμίζουν την ενεργειακή απόδοση του σπιτιού σου και αυξάνει την αξία του στην αγορά των ακινήτων.
  • Πρόκειται για μια σημαντική επένδυση για το μέλλον, αφού τα φωτοβολταϊκά συστήματα σου επιτρέπουν να εξοικονομείς χρήματα έως και 25 χρόνια.

Αν είσαι έτοιμος και θέλεις να μάθεις περισσότερα για το πώς λειτουργεί το φωτοβολταϊκό σύστημα, πώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα φωτοβολταϊκά και ποιο είναι το κατάλληλο σύστημα για το δικό σου σπίτι, δεν έχεις παρά να επισκεφτείς το kotsovolos.gr και να βρεις όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι. Εναλλακτικά, μπορείς να καλέσεις στο 210.2899999 και να λάβεις άμεσα όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι.

Net Metering: Ή πώς θα καταφέρεις να μην πληρώνεις για το ρεύμα του σπιτιού

Τους τελευταίους μήνες ακούς συχνά να γίνεται λόγος για Net Metering αλλά δεν έχεις πολυκαταλάβει τι ακριβώς είναι. Πρόκειται ουσιαστικά για τη δυνατότητα που έχει κάθε νοικοκυριό να παράγει μόνο του και να καταναλώνει το δικό του ρεύμα. Το Net Metering ή αλλιώς ενεργειακός συμψηφισμός αποτελεί μια διαδικασία μέσω της οποίας η ενέργεια που παράγεται από το φωτοβολταϊκό σταθμό συμψηφίζεται με την ενέργεια που καταναλώνεται στις αντίστοιχες εγκαταστάσεις του αυτοπαραγωγού. Με άλλα λόγια, ο κάθε καταναλωτής γίνεται ο ίδιος παραγωγός της ενέργειας που χρειάζεται, εξοικονομεί σημαντικά χρηματικά ποσά και ταυτόχρονα μειώνει το ενεργειακό του αποτύπωμα στον πλανήτη συμβάλλοντας ουσιαστικά στην προστασία του περιβάλλοντος.

Υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι να επιλέξεις τον ενεργειακό συμψηφισμό (net metering). Οι πιο σημαντικοί από αυτούς είναι οι παρακάτω:

  • Καλύπτεις ένα σημαντικό μέρος των ενεργειακών αναγκών σου με χαμηλό κόστος λειτουργίας, συμπεριλαμβανομένου ακόμα και αυτού της θέρμανσης και απαλλάσσεσαι από ενεργειακές εξαρτήσεις και διακυμάνσεις κόστους
  • Μειώνεις σε πολύ μεγάλο ποσοστό τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος για όλα τα χρόνια που διαρκεί η σύμβαση (έως 25 χρόνια).
  • Εκμεταλλεύεσαι μια αστείρευτη πηγή ενέργειας και τη χρησιμοποιείς για τα πάντα στην καθημερινότητά σου
  • Η αδειοδοτική διαδικασία που απαιτείται για τη διασύνδεση με το δίκτυο ενός φωτοβολταϊκού συστήματος είναι πολύ απλή και πλέον γρήγορη. Η τοποθέτηση, επίσης των πάνελ είναι εξίσου εύκολη και μπορεί να γίνει σε στέγη, δώμα, έδαφος ή σε άλλες κατασκευές
  • Μειώνεις σημαντικά τις εκπομπές CO2, αλλά και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα αφού η επιλογή του Net Metering είναι μια «πράσινη» επιλογή

Περισσότερες πληροφορίες για τον ενεργειακό συμψηφισμό και όλα όσα χρειάζεται να κάνεις για να μειώσεις τον λογαριασμό ρεύματος, μπορείς να δεις στο Κblog του Κωτσόβολου ή, ακόμη καλύτερα, να επισκεφτείς ένα από τα 94 καταστήματα.

Επιχορήγηση των νοικοκυριών με το πρόγραμμα Φωτοβολταϊκά στη Στέγη:

Στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών συμφωνιών για την ενεργειακή αναβάθμιση της χώρας και την ευρύτερη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έχει τεθεί σε ισχύ το πρόγραμμα Φωτοβολταϊκά στη στέγη που δίνει επιδότηση στους οικιακούς καταναλωτές για να εγκαταστήσουν στο σπίτι τους το δικό τους μικρό φωτοβολταϊκό σύστημα και να εξοικονομήσουν όχι μόνο την πολύτιμη ηλεκτρική ενέργεια για το καλό του πλανήτη, αλλά και χρήματα, αφού θα δουν πολύ σημαντική μείωση στον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος.

Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η κάλυψη του κόστους της μπαταρίας και των δαπανών ανάπτυξης και εγκατάστασης του φωτοβολταϊκού. Η επιδότηση για τα νοικοκυριά φτάνει το 65%, ενώ η επιδότηση της μπαταρίας αγγίζει το 90% με 100%. Το πρόγραμμα προβλέπει ειδική προσαύξηση 10% για άτομα με αναπηρία, συζύγους κι εξαρτώμενα μέλη ατόμων με αναπηρία, μονογονεϊκές, τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.

Οι αιτήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει, το σύστημα υποβολής αιτήσεων θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι τις 30 Ιουνίου 2024 ή μέχρι την κάλυψη των διαθέσιμων πόρων. Δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχουν όλα τα φυσικά πρόσωπα (νοικοκυριά) που έχουν ήδη συνάψει σχετική Σύμβαση Σύνδεσης με τον ΔΕΔΔΗΕ. Σημείωσε ότι αν είσαι δικαιούχος του προγράμματος Φωτοβολταϊκά στη Στέγη, μπορείς να αξιοποιήσεις το πλάνο δόσεων του Κωτσόβολου που σου δίνει τη δυνατότητα να πληρώσεις την 1η δόση μετά από 6 μήνες.

Αν, λοιπόν, σκέφτεσαι να εκμεταλλευτείς την τεχνολογία των φωτοβολταϊκών συστημάτων, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αξιοποιήσεις την τεχνογνωσία και την αξιοπιστία του Κωτσόβολου που αναλαμβάνει όλο το έργο.

Στην ουσία δεν θα χρειαστεί να ανησυχήσεις για τίποτε, αφού οι εξειδικευμένοι σύμβουλοι σε θέματα Φωτοβολταϊκών Συστημάτων, καθώς και οι τεχνικοί που συνεργάζονται με τον Κωτσόβολο είναι εδώ για σένα. Αφού εκδηλώσεις το ενδιαφέρον σου, θα επικοινωνήσουν μαζί σου τηλεφωνικά, θα πάρουν όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται, θα πραγματοποιήσουν αυτοψία & μελέτη με βάση τις δικές σου ανάγκες και θα σου προτείνουν την πιο εποικοδομητική λύση.

Επιλέγοντας Φωτοβολταϊκά Συστήματα στον Κωτσόβολο, θα έχεις το δικό σου προσωποποιημένο πακέτο με 100% αληθινό κόστος, χωρίς κρυφές χρεώσεις, μαζί με όλες τις πληροφορίες και την υποστήριξη που χρειάζεσαι, από την αρχή μέχρι το τέλος.

Αν αποφάσισες, λοιπόν, φωτοβολταϊκά ο Κωτσόβολος σε περιμένει για να ξεκινήσετε μαζί τη διαδικασία και το πρόγραμμα «sun στο σπίτι σου».


Δημοσιεύτηκε ! 2024-04-15 13:58:21

Back to top button