Τεχνολογία

ToposText: H «φορητή» βιβλιοθήκη της αρχαίας γραμματείας

Το ToposText είναι μία πραγματικά πρωτοποριακή ιστοσελίδα και εφαρμογή για android smartphones και iphones, που διατίθεται δωρεάν σε όλους τους χρήστες.

Mέσω της εφαρμογής και του ανανεωμένου ιστοτόπου, κάθε χρήστης, φοιτητής, ταξιδιώτης, ερευνητής, συνδέεται με τις αρχαίες eportal.gr που διαμόρφωσαν την ελληνική ιστορία. Συνδέει εκατοντάδες αρχαίες eportal.gr με τον γεωγραφικό χώρο στον οποίο αναφέρονται, μέσα από έναν ιδιαίτερα χρηστικό διαδραστικό χάρτη.

Περιλαμβάνει, εκτός των άλλων, σημαντικές πληροφορίες για περισσότερες από 6.300 αρχαίες τοποθεσίες, μουσεία αλλά και αρχαιολογικούς χώρους, καθώς και ευρετήριο με χιλιάδες τόπους, από την Ισπανία μέχρι την Ινδία, και κύρια ονόματα από τις eportal.gr.

Εμπνευστής του ToposText είναι ο Brady Kiesling, αρχαιολόγος-ιστορικός, πρώην μέλος της διπλωματικής αποστολής των ΗΠΑ και μέλος της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα.

Την υλοποίηση ανέλαβε η εταιρεία λογισμικού Pavla SA, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη.

Το ToposText, μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

  • «Φορητή» βιβλιοθήκη της αρχαίας γραμματείας με περισσότερες από 530 eportal.gr για την ελληνική ιστορία, μυθολογία και γεωγραφία σε αγγλική μετάφραση.
  • Βάση δεδομένων με περισσότερες από 6.350 αρχαίες τοποθεσίες, σύγχρονα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, η οποία καλύπτει το σύνολο του αρχαίου ελληνικού κόσμου.
  • Διαδραστικό χάρτη και ευρετήριο που συνδέει κάθε τοποθεσία με την αρχαία eportal.gr, η οποία αναφέρεται σε αυτήν.
  • Ευρετήριο χιλιάδων κύριων ονομάτων
  • Ακριβείς συντεταγμένες που επιτρέπουν στον χρήστη να «πλησιάσει» αρκετά στο χάρτη ώστε να δει τα αρχαία ερείπια.

Κατεβάστε την εφαρμογή για συσκευές Apple πατώντας εδώ.

Κατεβάστε την εφαρμογή για συσκευές Android πατώντας εδώ.

To άρθρο ToposText: H «φορητή» βιβλιοθήκη της αρχαίας γραμματείας δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2021-10-20 15:47:59

Back to top button
el Greek
X