Αθλητικά

Euro 2024: Φινάλε σε τρίτο και τέταρτο όμιλο με όλα τα «σενάρια» πιθανά

Η φάση των ομίλων του Euro 2024 ολοκληρώνεται απόψε (25.06.2024) για δυο ακόμα γκρουπ (3ο και 4ο).

Τρίτη και τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων με… δράση από τον 3ο και τον 4ο όμιλο της διοργάνωσης. Και στα δυο γκρουπ, όλα τα «σενάρια» για ένα «εισιτήριο» για τους «16» της διοργάνωσης είναι ανοικτά.

Στον 3ο όμιλο η Αγγλία δεν μπόρεσε να «καθαρίσει» την πρόκριση την προηγούμενη αγωνιστική, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην κορυφή του γκρουπ, αλλά θα πρέπει να κερδίσει την Σλοβενία (που έχει πιθανότητες πρόκρισης), για να «τσεκάρει» θέση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Την ίδια στιγμή, η Δανία θα παίζει με την ουραγό Σερβία, που όμως και αυτή διατηρεί μικρές ελπίδες.

Η βαθμολογία στον 3ο όμιλο

1.Αγγλία 4 βαθμοί

2. Δανία 2 βαθμοί

3.Σλοβενία 2 βαθμοί

4. Σερβία 1 βαθμοί

Τι χρειάζεται κάθε ομάδα για να προκριθεί στους «16»

Η Αγγλία θα περάσει αν δεν χάσει από τη Σλοβενία ή αν η Δανία δεν καταφέρει να νικήσει τη Σερβία. Η Αγγλία θα είναι πρώτη στον όμιλο με νίκη ή και ισοπαλία, εάν η Δανία δεν κερδίσει. Η Αγγλία δεν μπορεί να τερματίσει χαμηλότερα από την τρίτη θέση.

Αν η Δανία κερδίσει τη Σερβία θα περάσει. Αν οι Δανοί και η Σλοβενία φέρουν ισοπαλία, θα τερματίσουν δεύτεροι και τρίτοι λόγω διαφοράς τερμάτων. Η Δανία θα μείνει εκτός εάν ηττηθεί και η Σλοβενία όχ.

Η Σλοβενία μπορεί να περάσει στους «16» κερδίζοντας την Αγγλία και αν δεν νικήσει η Δανία. Αν το αποτέλεσμα είναι ίδιο με των Δανών, η πρόκριση θα κριθεί στη διαφορά τερμάτων.

Η Σερβία μπορεί επίσης να προκριθεί νικώντας τη Δανία, αν η Σλοβενία δεν νικήσει την Αγγλία. Η Σερβία θα μείνει εκτός αν χάσει ή αν αναδειχθεί ισόπαλη και η Σλοβενία δεν χάσει.

Στον 4ο όμιλο, υπάρχει ένας «χαμός» για τις τρεις πρώτες θέσεις και πιθανότατα θα βγάλει και τρία «εισιτήρια» για την επόμενη φάση του Euro 2024. Μόνο η Πολωνία είναι αποκλεισμένη μετά και το ματς της 2ης αγωνιστικής, έχοντας 2 ήττες.

Η Ολλανδία θα αντιμετωπίσει την Αυστρία, ενώ η Γαλλία θα παίξει με την αποκλεισμένη Πολωνία.

Η βαθμολογία στον 4ο όμιλο

1. Ολλανδία 4 βαθμοί

2. Γαλλία 4 βαθμοί

3. Αυστρία 3 βαθμός

4. Πολωνία 0 βαθμοί

Τι χρειάζεται κάθε ομάδα για να προκριθεί στους «16»

Η Ολλανδία θα τερματίσει στις δύο πρώτες θέσεις αν δεν χάσει από την Αυστρία. Οι «Οράνιε» μπορούν να φτάσουν στην κορυφή του ομίλου εάν κερδίσουν και η Γαλλία δεν καταφέρει να νικήσει την Πολωνία. Μπορούν επίσης να πρωτεύσουν στον όμιλο με ισοπαλία, εάν η Γαλλία χάσει από την Πολωνία.

Η Γαλλία θα προκριθεί ως μία από τις δύο πρώτες αν αποφύγει την ήττα. Εάν η Γαλλία και οι Ολλανδοί έχουν το ίδιο αποτέλεσμα, η ισοβαθμία θα κριθεί στη διαφορά τερμάτων.

Μια νίκη για την Αυστρία επί των Ολλανδών θα τους δώσει θέση στους δύο πρώτους. Η Αυστρία μπορεί να φτάσει στην κορυφή του ομίλου αν νικήσει και η Γαλλία όχι.

Η Πολωνία έχει ήδη αποκλειστεί και δεν μπορεί να φτάσει στους «16».

Τα κριτήρια ισοβαθμίας στους ομίλους

1. Οι βαθμοί στα μεταξύ τους παιχνίδια

2. Συνολική διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια

3. Καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους παιχνίδια

4. Αν και πάλι προκύπτει ισοβαθμία, τότε τα πρώτα τρία κριτήρια εφαρμόζονται εκ νέου στις ομάδες που παραμένουν ισόβαθμες. Αν και τότε δεν “σπάει” η ισοβαθμία τους, τότε καθορίζεται από τα παρακάτω κριτήρια.

5. Συνολική διαφορά τερμάτων σε όλα τα παιχνίδια του ομίλου

6. Καλύτερη επίθεση σε όλα τα ματς των ομίλων

7. Αν στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων, δύο ομάδες που αναμετρώνται μεταξύ τους και έχουν ίδιους βαθμούς, την ίδια επίθεση, την ίδια άμυνα και το ματς λήξει ισόπαλο η κατάταξή τους θα καθοριστεί στα πέναλτι. Αυτό το κριτήριο ισχύει μόνο για ισοβαθμία δύο ομάδων (και όχι σε τριπλή ή τετραπλή).

8. Λιγότεροι πόντοι fair play σε όλα τα ματς των ομίλων. Μια κίτρινη κάρτα δίνει έναν πόντο, 3 πόντους δίνει η κόκκινη κάρτα (είτε με δύο κίτρινες είτε απευθείας κόκκινη) και τέσσερις η κίτρινη κάρτα μετά από απευθείας κόκκινη.

9. Υψηλότερη θέση στη συνολική βαθμολογία των προκριματικών του Euro 2024. Αν η σύγκριση περιλαμβάνει τη Γερμανία θα γίνει κλήρωση, μιας και οι οικοδεσπότες δεν συμμετείχαν στα προκριματικά.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας μεταξύ των τρίτων του κάθε ομίλου, ισχύουν τα εξής κριτήρια:

1) Βαθμοί

2) Καλύτερη διαφορά τερμάτων

3) Καλύτερη επίθεση

4) Νίκες

5) Λιγότεροι βαθμοί ποινής

6) Υψηλότερη κατάταξη στην προκριματική φάση

To άρθρο Euro 2024: Φινάλε σε τρίτο και τέταρτο όμιλο με όλα τα «σενάρια» πιθανά δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-06-25 06:50:00

Back to top button