Αθλητικά

Conference League: Απαγόρευση συναθροίσεων στην Αττική την Τετάρτη λόγω του τελικού

Έκτακτα μέτρα ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο διεξαγωγής του τελικού του Conference League στην OPAP Arena μεταξύ του Ολυμπιακού και της Φιορεντίνα (29/5, 22:00).

Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, απαγορεύεται κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση και κάθε είδους πορεία (πεζή, μηχανοκίνητη κ.λπ) από την 06:00 ώρα της 29/5 έως και την 06:00 της 30/5 στον Νομό Αττικής.

Από την απαγόρευση της ΕΛ.ΑΣ. εξαιρούνται:

  • τα νησιά του Αργοσαρωνικού και
  • περιοχές στις οποίες έχει προγραμματιστεί η πραγματοποίηση δραστηριοτήτων- εκδηλώσεων σχετικές με την εν λόγω διοργάνωση καθώς και προκαθορισμένα σημεία συγκεντρώσεων φιλάθλων, όπως αναφέρονται κάτωθι:
  1. στο Σ.Ε.Φ. στον Πειραιά,
  2. στο Ο.Α.Κ.Α. (πάρκινγκ 5) στο Μαρούσι,
  • Σταθμοί ΗΣΑΠ «Θησείο» και «Ειρήνη» στην Αθήνα,
  1. Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (Πλατεία Κοτζιά) στην Αθήνα,
  2. Πλατεία Ζακλίν ντε Ρομιγί (Θησείο) στην Αθήνα,
  3. Πλατεία Κοραή, Πλατεία Παπανικολή (Μαρίνα Ζέας) και Πλατεία «Γεωργίου Γεννηματά» (Καμίνια, Πεζόδρομος Αμοργού και Αγ. Ελευθερίου) στον Πειραιά.

Η ανωτέρω απαγόρευση επιβάλλεται, καθώς εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, λόγω πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων, ιδίως κατά της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας και της ιδιοκτησίας και επαπειλείται σοβαρά η διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής, τόσο στις περιοχές πραγματοποίησης εκδηλώσεων – δραστηριοτήτων συναφών με τον εν λόγω αγώνα, όσο και στις υπόλοιπες περιοχές του Νομού Αττικής.

Υπενθυμίζεται ότι οι οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού και δη η Θύρα 7 είχε ανακοινώσει πως οι φίλοι της ομάδας θα συγκεντρωθούν στην πλατεία στο Μοναστηράκι και από εκεί με πορεία θα κινηθούν για τη Νέα Φιλαδέλφεια και την Opap Arena.

Η ΕΛΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απαγορεύει κάθε συγκέντρωση και πορεία τόσο την ημέρα του αγώνα όσο και την επομένη, εκτός των προκαθορισμένων σημείων, που θα μαζευτούν οι οπαδοί του Ολυμπιακού για να μπουν στα ειδικά ναυλωμένα τρένα του Ηλεκτρικού και να πάνε στον σταθμό Περισσό.

«Φρούριο» η Νέα Φιλαδέλφεια

Η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.), ενόψει του τελικού, ενημερώνει τους πολίτες που διαμένουν στην Νέα Φιλαδέλφεια σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα τεθούν σε ισχύ.

Συγκεκριμένα, από σήμερα, Σάββατο 25 Μαΐου, από το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής μοιράζεται στους πολίτες της περιοχής φυλλάδιο σε μία προσπάθεια να συνεισφέρουν και αυτοί με τη σειρά τους στην επιτυχή υλοποίηση των αστυνομικών μέτρων που έχουν σχεδιασθεί.

Συγκεκριμένα, τούς ζητείται η αποφυγή μετακίνησης με όχημα σε συγκεκριμένες οδούς, ενώ υπενθυμίζεται ότι περιμετρικά του γηπέδου θα εισέρχονται μόνο άτομα με σχετική διαπίστευση.


Δημοσιεύτηκε ! 2024-05-25 17:28:08

Back to top button