Γυναίκα

Bar στην Ελλάδα έδωσε την επιλογή στις γυναίκες να ζητήσουν βοήθεια μέσω της παραγγελίας τουςΠέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021, 18:30


Μέσα στις γυναικείες τουαλέτες ενός bar στον Βόλο, οι γυναίκες συνάντησαν μια επιγραφή η οποία είχε ως σκοπό να τις βοηθήσει να ζητήσουν βοήθεια σε περίπτωση που δέχονται παρενόχληση, αν δεν καταλαβαίνουν το όχι τους ή έπαψαν να αισθάνονται ασφάλεια.

Το προσωπικό του μαγαζιού λοιπόν, θα καταλάβει μέσω της συγκεκριμενης παραγγελίας, ότι η γυναίκα που την κάνει χρειάζεται την βοήθειά του και θα ενεργούσε αναλόγως. Πρόκειται επομένως για έναν κώδικα επικοινωνίας, μεταξύ του καταστήματος και της πελάτισσας τον οποία δεν αντιλαμβάνεται ο παρενοχλητής ή ο κακοποιητής.

Πιο συγκεκριμένα, εάν μια γυναίκα θέλει να ενημερώσει ότι κάτι δεν πάει καλά, παραγγέλνει τσάι βυσσινόκηπο τις πρωινές ώρες ή κοκτέιλ Blue Lagoon τις νύχτες και με αυτόν τον τρόπο έρχεται η βοήθεια που χρειάζεται χωρίς να το καταλάβει ο θύτης.

Μάλιστα, σε κάθε παραγγελία υπάρχουν και σχετικές επιλογές για να καταλάβει ακόμα καλύτερα το προσωπικό τι ακριβώς συμβαίνει στην κάθε γυναίκα: εάν το τσάι ή το ποτό είναι σκέτο, αυτό σημαίνει ότι κάποιος την ενοχλεί και θέλει να βγει με ασφάλεια εκτός του μαγαζιού. Εάν είναι με ζάχαρη, καλούν ταξί ώστε να διαφύγει με ασφάλεια, ενώ αν είναι με μέλι, τότε το προσωπικό καλεί την αστυνομία.

Ο λόγος για τον οποίο δεν αναφέρουμε την πόλη και το όνομα του συγκεκριμένου μαγαζιού, είναι για να διαφυλάξουμε τη συγκεκριμένη παροχή και να μπορούν οι γυναίκες να χρησιμοποιούν άφοβα τον κώδικα ασφαλείας.

Επιμέλεια: Έλενα Φάκου

eportal γιατί το eportal σας πηγαίνει παντού!Δημοσιεύτηκε ! 2021-12-30 18:30:00

Back to top button
el Greek
X