Πολιτική

Στη «σκιά» της τραγωδίας των Τεμπών τελεί η Βουλή – «Κλείδωσαν» οι ημερομηνίες

«Κλείδωσαν» οι ημερομηνίες για την διεξαγωγή της συζήτησης για την Προανακριτική και την Προ Ημερησίας Διατάξεως συζήτηση για την τραγωδία των Τεμπών, ενώ ανοιχτό παραμένει το πότε θα κατατεθεί το η πρόταση δυσπιστίας της αντιπολίτευσης εναντίον της κυβέρνησης.

Την ερχόμενη Τρίτη (4/3), θα διεξαχθεί η συζήτηση της πρότασης για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής και την επόμενη ημέρα, Τετάρτη (5/3), οι πολιτικοί αρχηγοί θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους κατά την Προ Ημερησίας Διατάξεως συζήτηση στην Ολομέλεια.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, από την Διάσκεψη των Προέδρων. η συζήτηση της πρότασης σύστασης προανακριτικής επιτροπής στην Ολομέλεια θα αρχίσει στις 9 το πρωί της Τρίτης. Θα υπάρχουν δύο κύκλοι ομιλητών, ένας από τους εισηγητές των κομμάτων και ένας δεύτερος με βουλευτές κατά βουλευτική αναλογία.

Ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης ανέφερε ότι μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης και την ψήφιση συγκρότησης της προανακριτικής επιτροπής θα της δώσει αρχικό χρόνο περάτωσης των εργασιών της δύο μήνες και εάν η Επιτροπή ζητήσει παράταση εργασιών για την περαίωση του έργου της, είναι αυτονόητο πως θα της δοθεί. Επίσης, ανέφερε ότι τα μέλη της Προανακριτικής επιτροπής θα είναι συνολικά 27 εκ των οποίων 14 από τη ΝΔ και 13 αναλογικά από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης εκ των οποίων ένας θα προέρχεται από τους Ανεξάρτητους βουλευτές.

Η συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για την τραγωδία των Τεμπών, ορίσθηκε για τις 10 το πρωί της Τετάρτης. Τον λόγο θα λάβει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και θα ακολουθήσουν, σύμφωνα με τον χρόνο που κατέθεσαν τα σχετικά αιτήματα διεξαγωγής της, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης και θα ακολουθήσουν οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί ανάλογα με την κοινοβουλευτική τους δύναμη.

Η Διάσκεψη των Προέδρων για την Πέμπτη, προγραμμάτισε να διεξαχθεί η συζήτηση και ψήφιση μια διακρατικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας – Αργεντινής που αφορά τις διπλωματικές σχέσεις, όμως εάν κατά την συζήτηση της Τετάρτης στην Ολομέλεια κατατεθεί από την Αντιπολίτευση πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης τότε σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, παύουν το κοινοβουλευτικό έργο και ξεκινάει η τριήμερη συζήτηση που θα ολοκληρωθεί με την ονομαστική ψηφοφορία.




Δημοσιεύτηκε ! 2025-02-27 16:34:00

Back to top button