Ελλάδα

Καρυστιανού σε Κακλαμάνη: «Απαντήστε εάν οι μηνύσεις κατά πολιτικών διαβιβάστηκαν ή καταχωνιάστηκαν»

Σε ανάρτηση προχώρησε η Μαρία Καρυστιανού, μετά το αίτημα που κατέθεσε για συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη, ζητώντας επί της ουσίας απαντήσεις για το «εάν οι μηνύσεις κατά πολιτικών προσώπων διαβιβάστηκαν ή καταχωνιάστηκαν», όπως αναφέρει. 

Σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος της Βουλής, απαντώντας σε αίτημα της δικηγόρου της κυρίας Καρυστιανού να επισκεφτεί τον Νικήτα Κακλαμάνη παρουσία της νομικής της συμβούλου αύριο το πρωί στις 11 στο γραφείο του, ανταποκρίθηκε θετικά ως προς την συνάντηση, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι αυτή μπορεί να γίνει σε προσωπικό επίπεδο, είτε το Σάββατο είτε την Κυριακή.

Σε ανάρτησή της ωστόσο στο Χ, η πρόεδρος του Συλλόγου Θυμάτων Τεμπών αναφέρει ότι το αίτημά της δεν έγινε για συνάντηση προσωπικού χαρακτήρα.

Αναλυτικά η ανάρτηση της Μαρίας Καρυστιανού:

«κ. Πρόεδρε της Βουλής των Ελλήνων,

ευχαριστώ για την εντέλει απάντησή σας επί του αιτήματος, για το οποίο επικοινώνησε νωρίς το πρωί η πληρεξουσία δικηγόρος μου κ. Γρατσία Μαρία, με τη διαβεβαίωση της γραμματέως σας ότι θα έχει απάντηση επ’ αυτού, απάντηση που δεν έλαβε, παρά μόνο μετά από εκ νέου όχλησή μας, οπότε και αργά το μεσημέρι η νομική σύμβουλός σας για πρώτη φορά ζήτησε το ίδιο αίτημα να υποβληθεί και εγγράφως.

Όπως είναι αντιληπτό, η αιτηθείσα από μέρους μου συνάντηση μετά της πληρεξουσίας δικηγόρου μου έχει μόνο αντικείμενο την εν τοις πράγμασι άρνησή σας να απαντήσετε στα ερωτήματα που με τρόπο ρητό, σαφή και εύληπτο, τόσο εγώ, όσο και λοιποί συγγενείς, αλλά και ο Σύλλογος “Τέμπη 2023”, σας υποβάλαμε εγγράφως ήδη από τις 03.02.2025, χωρίς να έχουμε λάβει καμία απάντηση επ’ αυτών μέχρι σήμερα, παρά τις ενδιαμέσως οχλήσεις μας προς τούτο.

Συγκεκριμένα, εδώ και σχεδόν έναν μήνα σάς έχουμε υποβάλει εγγράφως ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΙΤΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ:

Όπως μας ενημερώσετε άμεσα (το αργότερο μέχρι τις 05.02.2025) κι εγγράφως για τα κάτωθι, ήτοι:

1ον] Ποια ακριβώς ημερομηνία διαβιβάστηκε και πρωτοκολλήθηκε στην Ελληνική Βουλή ως εισερχόμενη εκάστη από τις σχετιζόμενες με το Έγκλημα των Τεμπών Μηνύσεις/Εγκλήσεις/Μηνυτήριες Αναφορές/Δικογραφίες, οι οποίες διαβιβάστηκαν από τις Εισαγγελικές/Ανακριτικές Αρχές και τον υπουργό Δικαιοσύνης ή κάθε άλλη Αρχή κατά το άρθρο 86 Σ∙

2ον] Ποια εισαγγελική ή δικαστική αρχή διαβίβασε πρωτογενώς εκάστη εκ των ανωτέρω υπό τον αριθμό 1. Μηνύσεων/Εγκλήσεων/Μηνυτήριων Αναφορών/ Δικογραφιών; Πότε εκάστη εξ αυτών διαβιβάστηκε στον Άρειο Πάγο, πότε εν συνεχεία ο Άρειος Πάγος διαβίβασε εκάστη εξ αυτών στον υπουργό Δικαιοσύνης και πότε ακριβώς ο υπουργός Δικαιοσύνης διαβίβασε εκάστη εξ αυτών στην Ελληνική Βουλή∙

3ον] Ποια η ακριβής πορεία εκάστης εκ των ανωτέρω υπό τον αριθμό 1.] Μηνύσεων/Εγκλήσεων/Μηνυτήριων Αναφορών/Δικογραφιών από τη διαβίβασή της στη Βουλή και μέχρι σήμερα, ποια τα επιμέρους στάδια της καθ’ οιονδήποτε τρόπο γνωστοποίησης ή επεξεργασίας της και σε ποιο στάδιο εκάστη εξ αυτών σήμερα εκκρεμεί.

Επειδή, λοιπόν, τα φλέγοντα αυτά ερωτήματα είναι νομικής φύσεως και απασχολούν τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών, την επικαιρότητα και όλους τους έλληνες πολίτες, καθώς από την απάντηση σε αυτά θα αποκαλυφθεί αν τηρήθηκαν οι προβλέψεις του Συντάγματος και της κείμενης νομοθεσίας για τις μηνύσεις κατά των πολιτικών προσώπων που έπρεπε αμελλητί να διαβιβαστούν και ανακοινωθούν στη Βουλή, γι’ αυτό και αιτήθηκα την παρουσία και της πληρεξουσίας δικηγόρου μου. Διότι η συνάντηση αυτή, ούτε προσωπικό χαρακτήρα έχει, ούτε κι εθιμοτυπικό ή άλλο, καθώς ζητήθηκε αποκλειστικά και μόνο για ζήτημα νομικό και δη ποινικού χαρακτήρα και υψίστου κοινωνικού ενδιαφέροντος. Η δε παράσταση πολίτη μετά του δικηγόρου του ουδόλως συνεπάγεται αυτομάτως αντιδικία, καθώς μια τέτοια θεώρηση θα συνιστούσε μειωτική παραδοχή για τον νομικό κόσμο. Αντιθέτως, ο νομικός παραστάτης συνδράμει σε ζητήματα νομικού ενδιαφέροντος τον πολίτη, ο οποίος εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να γνωρίζει τις επιμέρους πτυχές τους.

Εφόσον λοιπόν δημοσιοποιήσατε την άρνησή σας να ικανοποιήσετε αυτό το εύλογο αίτημά μου, θερμή παράκληση να δημοσιοποιήσετε τις απαντήσεις σας στα παραπάνω εκκρεμή επί μακρόν αναπάντητα ερωτήματά μας, ώστε να χυθεί φως και να ενημερωθούμε όλοι για το αν οι μηνύσεις κατά των πολιτικών προσώπων εντέλει διαβιβάστηκαν και ανακοινώθηκαν ή αντιθέτως “καταχωνιάστηκαν” αμελλητί.

Με εκτίμηση,

Μαρία Καρυστιανού».




Δημοσιεύτηκε ! 2025-02-26 23:47:00

Back to top button