Auto

Toyota: Αυτός ο τετρακύλινδρος θα ξεπεράσει τον 2JZ (+video)

Είναι γνωστό, πως η Toyota εργάζεται πάνω σε ένα νέο, supercar με V8, που θα προορίζεται τόσο για τους δημόσιους δρόμους, όσο και για τις πίστες. Αλλά φαίνεται πως τα σχέδιά της εκτείνονται πολύ περισσότερο.

Και αυτό, διότι οι μηχανικοί της βρέθηκαν σε event να δοκιμάζουν ένα Lexus RC, το οποίο «φοράει» τον καινούργιο δίλιτρο turbo τετρακύλινδρο, που μάλιστα λέγεται πως συνεργάζεται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο.




Lexus RC (2016)

Σύμφωνα με το Lexus Enthusiast, το κρυφό RC αποκαλύφθηκε από δημοσιογράφο του Best Car, ο οποίος δοκίμαζε ένα Lexus IS των 400 ίππων με 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Παρόλα αυτά, τίποτα δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί.

Ένας μηχανικός της Toyota επέμενε, ότι αυτό το RC προορίζεται μόνο για αγώνες, αλλά όλα δείχνουν πως ο νέος κινητήρας μπορεί εύκολα να αξιοποιηθεί και σε ένα σπορ μοντέλο παραγωγής. Και η σκέψη όλων των φίλων της μάρκας πηγαίνει σε ένα καινούργιο RC παραγωγής.

Ο δίλιτρος για τον οποίο γίνεται η αναφορά, έχει δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες εντός του ομίλου. Τόσες, ώστε ένας μηχανικός της να πιστεύει πως θα γίνει πιο δημοφιλής από τον θρυλικό εξακύλινδρο 2JZ.




Ο θρυλικός εξακύλινδρος εν σειρά 2JZ

Σε κάθε περίπτωση, τόσο αυτός όσο και ο νέος 1,5 λίτρων που θα αξιοποιηθεί στα μοντέλα των Toyota και Lexus, θα συνδυάζονται με υβριδική ή plug-in υβριδική υποβοήθηση.

Στο βίντεο παρακάτω του Toyota Times, μπορείτε να παρακολουθήσετε και να ακούσετε εν δράση των νέο τετρακύλινδρο των 400 ίππων της ιαπωνικής εταιρείας, αλλά και εκείνον των 300 ίππων.

Αμφότεροι θα είναι «ετοιμοπόλεμοι» εάν τελικά δούμε την αναβίωση των MR2 και Celica για τα οποία έχει γίνει τόσος «ντόρος». Και με λίγη τύχη, θα δούμε και ένα νέο RC.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-29 17:00:12

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button