Auto

Γιατί η Waymo των αυτονόμων συστημάτων θέλει συνεργασία με τη Hyundai;

H Waymo έχει αρχίσει να κάνει δοκιμές στον δρόμο, σε πραγματικές συνθήκες κίνησης, με τα πρωτότυπα οχήματά της αυτόνομης οδήγησης.

Στο παρελθόν έχει χρησιμοποιήσει Jaguar I-Pace και εντός της χρονιάς που διανύουμε ξεκίνησε να κάνει το ίδιο με το αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα που σχεδίασε επί τούτω η κινεζική Zeekr.

Ωστόσο, τα στελέχη της αναζητούν νέα συνεργασία. Όπως έγινε γνωστό από τον νοτιοκορεατικό Τύπο, ήδη έχουν συναντηθεί τουλάχιστον τρεις φορές με ανθρώπους της Hyundai με σκοπό να καταφέρουν να προμηθευτούν το Ioniq 5 και να το εντάξουν στον στόλο των ρομποταξί για να αντικαταστήσουν το κινεζικό όχημα.



Προς το παρόν, η Waymo χρησιμοποιεί στόλο ηλεκτρικών οχημάτων Jaguar I-Pace, και θέλησε να τον επεκτείνει με το Zeekr. Όμως, η επιβολή από τις ΗΠΑ επιπλέον φόρων στα οχήματα που κατασκευάζονται στην Κίνα και εισάγονται σε αυτές αύξησε το κόστος.

Θυμίζουμε ότι η νοτιοκορεατική εταιρεία έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να δημιουργήσει και η ίδια αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα αυτόνομης οδήγησης και έχει ξεκινήσει τη διαδικασία εξέλιξης. Όμως. Πριν από λίγο καιρό ανακοινώθηκε ότι αναβάλλει το συγκεκριμένο πρόγραμμα για τουλάχιστον μέχρι το 2026.



Έτσι, άρχισαν να αναζητούν νέα συνεργασία με αποτέλεσμα να στραφούν στη Hyundai και να επιδιώκουν να αποκτήσουν το Ioniq 5.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, εκπρόσωπος της Geely Auto στην οποία ανήκει η Zeekr δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία αλλαγή στη συμφωνία με τη Waymo και ότι οι δύο εταιρείες συνεργάζονται ενεργά για την ανάπτυξη των οχημάτων.



Η Waymo έχει αρχίσει να κάνει δοκιμές στις ΗΠΑ με οχήματα που διαθέτουν την πρόσφατη (έκτη κατά σειρά) γενιά του συστήματος αυτόνομης οδήγησης που έχει δημιουργήσει.

Αυτό συνίσταται από 13 κάμερες, έξι ραντάρ, τέσσερα συστήματα Lidar και μικρόφωνα που τοποθετούνται σε διαφορά σημεία του οχήματος. Σύμφωνα με την εταιρεία κοστίζει λιγότερο από αυτό της προηγούμενης γενιάς και μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά σε μεγαλύτερο εύρος καιρικών συνθηκών, συγκριτικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-29 16:00:25

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button