Auto

Το ολοκαίνουργιο Kia EV3 στην AUTO ATHINA 2024

Με το EV3, η Kia έθεσε ορισμένες βλέψεις, οι οποίες τη θέλουν να απευθύνεται σε μεγαλύτερο εύρος κοινού, διαθέτοντας ένα πιο προσιτό EV που θα επιταχύνει την μετάβαση τόσο της ίδιας, όσο και των καταναλωτών προς την ηλεκτροκίνηση.

Τα λανσαρίσματα στις αγορές της Ευρώπης, όπως σας γράψαμε και στην αποστολή μας στη Φρανκφούρτη, αναμένονται τον Νοέμβριο. Αναφορικά με την Ελλάδα, το Kia EV3 θα δηλώσει παρόν στην AUTO ATHINA 2024, πριν διατεθεί προς παραγγελία.



Βασισμένο στην πρωτοποριακή σχεδίαση της ναυαρχίδας ηλεκτρικών της μάρκας, EV9, το καινούργιο compact SUV υιοθετεί τη σχεδιαστική φιλοσοφία «Opposites United», με ένα φουτουριστικό αμάξωμα να μαγνητίζει το βλέμμα.

Η μακριά κεκλιμένη οροφή και το πίσω παρμπρίζ σε στιλ hatchback απεικονίζουν μεταξύ άλλων μια εξαιρετικά τεχνική σχεδίαση αμαξώματος.

Από την άλλη, η μάσκα είναι σχεδόν πανομοιότυπη με το EV9, όπως και το υπόλοιπο εμπρός μέρος, με τα κάθετα φώτα ημέρας (DRL) να τονίζουν περαιτέρω τη σχεδίαση «Tiger Face» προκειμένου να προβάλουν έναν δυναμικό χαρακτήρα.



Η διαφοροποίηση είναι πιο σημαντική στο προφίλ, όπου αντιλαμβάνεσαι τις σαφώς μικρότερες διαστάσεις, με μήκος 4,3 μέτρα, πλάτος 1,85 μέτρα, ύψος 1,56 μέτρα και μεταξόνιο στα 2.680 χιλιοστά.

Η μυώδης εμφάνιση του EV3 συνδυάζεται με μία ογκώδη καμπίνα, ένας στόχος που η Kia είχε θέσει για το μοντέλο πριν το σχεδιάσει. Με το μεταξόνιο να ξεπερνά τα 2,6 μέτρα, η κορεάτικη εταιρεία διαθέτει με το compact SUV ένα δυσεύρετο στην κατηγορία ευρύχωρο εσωτερικό.









Το οποίο δεν είναι μόνο ευρύχωρο, αλλά και καλαίσθητο με την καθαρή σχεδίαση του ταμπλό να προσδίδει στην εργονομία και τη λειτουργικότητα, αλλά και στη φουτουριστική αίσθηση που δίνει στους επιβάτες.

Οι δύο ενιαίες οθόνες 12,3 και 5,0 ιντσών είναι τόσο λειτουργικές, όσο και διαισθητικές, ενώ εκτείνονται μέχρι το κέντρο του ταμπλό, όντας εύκολα διαχειρίσιμες είτε από τον οδηγό είτε από τον συνοδηγό. Η λογική επί της ουσίας είναι ίδια με το EV9.



Ως προς την προηγμένη του τεχνολογία, το νέο Kia EV3 διαθέτει το καινοτόμο AI Assistant, παρέχοντας νέους και άμεσους τρόπους αλληλεπίδρασης και ελέγχου των λειτουργιών, χωρίς να χρειάζεται ο οδηγός να πάρει τα χέρια του από το τιμόνι.

Το EV3 βασίζεται στην πλατφόρμα E-GMP και αξιοποιεί τεχνολογία μπαταριών 4ης γενιάς. Η αρχική έκδοση του μοντέλου έρχεται με μπαταρία 58,3 kWh, ενώ η Long Range θα εξοπλίζεται με μπαταρία 81,4 kWh.

Στην πρώτη περίπτωση η αυτονομία αγγίζει τα 410 χιλιόμετρα, βάσει τυποποιημένου κύκλου WLTP, ενώ στη δεύτερη φτάνει τα 560 χιλιόμετρα.

Αμφότερες διαθέτουν ένα ηλεκτρικό μοτέρ 204 ίππων και 283 Nm, βοηθώντας το compact SUV να επιταχύνει από στάση έως τα 100 χλμ./ ώρα σε 7,4 δευτερόλεπτα, με την μέγιστη ταχύτητα να περιορίζεται στα 170 χλμ./ ώρα.



Για να υποστηρίξει το μικρότερο κόστος του, το Kia EV3 διαθέτει αρχιτεκτονική φόρτισης 400V. Για αυτό, ο χρόνος φόρτισης για την πλήρωση του 10-80% και στις δύο εκδόσεις είναι στα 31 λεπτά, σε ταχυφορτιστή με ισχύ έως 128 kW.

Περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες για το καινούργιο Kia EV3 θα έχουμε σε λίγες μόνο ημέρες στο Metropolitan Expo, αναμένοντας το επίσημο λανσάρισμα στη χώρα μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-29 12:00:47

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button