Οικονομία

Τουρισμός: Το «καλοκαίρι» κρατά και τον Οκτώβριο

Το «καλοκαίρι» για τον ελληνικό τουρισμό συνεχίζεται και τον Οκτώβριο, με βάση τα στοιχεία των κρατήσεων και της εικόνας που περιγράφουν στελέχη του κλάδου σε αρκετές δημοφιλείς τουριστικές περιοχές της χώρας.

Οι πληρότητες σε νησιά όπως η Κρήτη, η Ρόδος και η Κως αλλά και σε ηπειρωτικούς προορισμούς, όπως η Χαλκιδική ή περιοχές της Πελοποννήσου εμφανίζονται αυξημένες τον Οκτώβριο, με τη σεζόν μάλιστα να έχει παραταθεί έως τις αρχές ή ακόμη και τα μέσα Νοεμβρίου.

Την εικόνα αυτή επιβεβαιώνουν και τα στοιχεία του Airdata Tracker, του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων με βάση τα οποία ο αριθμός των συνολικών διαθέσιμων θέσεων για τους δύο πρώτους μήνες του φθινοπώρου ξεπερνά τα 7,2 εκατ. Συγκριμένα, τον Οκτώβριο του 2024 οι προσφερόμενες αεροπορικές θέσεις σε εισερχόμενες πτήσεις έχουν αυξηθεί κατά 6,4% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Την ίδια στιγμή, μεγάλοι tour operators, όπως οι TUI και Alltours επεκτείνουν φέτος τις πτήσεις τσάρτερ προς δημοφιλείς προορισμούς έως και τις αρχές Νοεμβρίου.

Παράλληλα, με βάση την εικόνα που περιγράφουν εκπρόσωποι του ξενοδοχειακού κλάδου στο CΝΝ Greece, ενδεικτικά στο Ηράκλειο Κρήτης, ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος εμφανίζουν αύξηση κατά 3%-4% των κρατήσεων στα ξενοδοχεία συγκριτικά με πέρσι ενώ και οι πτήσεις αναμένονται περισσότερες τον φετινό Νοέμβριο με τις προγραμματισμένες αφίξεις να έχουν παραταθεί έως και τις 8 του μήνα. Αντίστοιχα και στη Ρόδο, η σεζόν έχει επεκταθεί φέτος έως τις 15 Νοεμβρίου, σύμφωνα με όσα επεσήμανε o πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, κ. Γιάννης Παπαβασιλείου.

Οι διακοπές κατά τους φθινοπωρινούς μήνες, ειδικά σε μεσογειακούς προορισμούς όπου οι καιρικές συνθήκες δημιουργούν ευνοϊκές προϋποθέσεις, αποτελεί άλλωστε μία ανερχόμενη τάση που παρατηρείται γενικότερα στην Ευρώπη. Ανάμεσα στα πλεονεκτήματα που προσφέρει η συγκεκριμένη περίοδος είναι εξάλλου, οι χαμηλότερες συνήθως τιμές για τους επισκέπτες σε σχέση με το καλοκαίρι καθώς και η δυνατότητα για καλύτερες συνθήκες διακοπών σε δημοφιλείς προορισμούς, οι οποίοι στην «καρδιά» του καλοκαιριού υποδέχονται μεγάλο όγκο τουριστών.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-29 09:50:14

Back to top button