Showbiz

Πού τρώμε burger από σεφ βραβευμένους με αστέρια Michelin στην Αθήνα

Ποιος είπε πως οι πιο καταξιωμένοι Έλληνες δημιουργοί δεν ξέρουν τι σημαίνει street food; Τέσσερις Michelin-starred σεφ έχουν δημιουργήσει τους δικούς τους «βωμούς» απόλαυσης για τα πιο ψαγμένα burgers της πόλης.

Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι τέχνη, όμως το ίδιο ισχύει και για το street food, και οι πιο διάσημοι σεφ της χώρας μας δείχνουν να το ξέρουν καλά αυτό. Παρακάτω τρία «ακομπλεξάριστα» στέκια για επικά burgers με λάμψη από αστέρια Michelin!

Ortsag

Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από τότε που γράφαμε για το νέο και ανατρεπτικό street food concept με τον minimum food waste χαρακτήρα που ετοίμαζε ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης και η ομάδα του βραβευμένου με αστέρι Michelin CTC, ακριβώς απέναντι από το γαστρονομικό εστιατόριο του Κεραμικού. Το Ortsag (η λέξη “gastro” εάν τη διαβάσεις ανάποδα) ετοιμάζεται να κλείσει τον πρώτο του χρόνο και έχει ήδη αγαπηθεί βαθιά από τους foodie και όχι μόνο κύκλους.

https://www.instagram.com/p/C9E1p0UorDc/

Το μενού του Ortsag είναι χωρισμένο σε δύο πυλώνες: από τη μία έχουμε τα «πιάτα ημέρας» που δημιουργούνται με υλικά που περισσεύουν από το CTC, τα οποία και φυσικά δεν μπορούν να έχουν σταθερή παρουσία και να είναι ίδια κάθε ημέρα, και από την άλλη τα πέντε πολύ ιδιαίτερα burgers με την παρουσία και κάποιων limited-edition κατά περιόδους. Εδώ επιλέγουμε μεταξύ Falafel Burger με μαγιονέζα ταχίνι και kimchi αγγουριού, Double Smashed Burger με 100% κιμά Black Angus και μαγιονέζα τηγανητού αυγού, Chicken Burger με spicy μαγιονέζα ρόκας, Fish Burger με μαριναρισμένο σκουμπρί και sushi rice και Κοντοσούβλι Burger με χοιρινό λαιμό και χειροποίητη τυροκαυτερή. Εννοείται πως δεν λείπουν και τα απαραίτητα χειροποίητα sides, όπως η τηγανητές πατάτες, και homemade dips, ενώ συναντούμε και δύο γλυκά, ένα κολασμένο Crispy Bun-offee και Soft Ice Cream με καραμελωμένα pop corn και bacon!

Info: Κεραμικού 93-95, Κεραμικός, 2103412658

Screenshot-2024-09-26-131134.jpg

Hanky Panky

Μόλις τον περασμένο Απρίλιο άνοιξε τις πόρτες του το πολύ cool Hanky Panky στα Άνω Πετράλωνα με τα κολασμένα burgers του και τις λοιπές street food λιχουδιές να δημιουργούνται από τον αεικίνητο Γρηγόρη Κίκη (συνιδιοκτήτη του Herve και τον νεότερο Έλληνα σεφ βραβευμένο με αστέρι Michelin). Η αλήθεια είναι πως ο Γρηγόρης δεν κάθεται ποτέ ήσυχος, και όλοι εμείς οι λάτρεις της κουζίνας του πολύ χαιρόμαστε γι’ αυτό. Εδώ λοιπόν στον γεμάτο graffiti χώρο (με τα graffiti να έχουν γίνει από έναν άλλο βραβευμένο με αστέρι Michelin σεφ, τον Παύλο Κυριάκη, που εδώ ξεδίπλωσε άλλο ταλέντο, αυτό του street artist) με τη μπασκέτα, τον χαρακτηριστικό αστροναύτη και τη fun διάθεση τρώμε street food αλλά με την προσοχή στη λεπτομέρεια να παραμένει υψηλού εστιατορικού επιπέδου.

https://www.instagram.com/p/C9ChOVkMIKJ/

Δεν χρειάζεται καν να πούμε πως όλα είναι χειροποίητα και απίστευτα νόστιμα. Εδώ λοιπόν απολαμβάνουμε, μεταξύ άλλων, Cheeseburger σε χειροποίητο brioche, Smoked Gun Burger με miso και μετσοβόνε σως, To The Moon Burger με κατσικίσιο τυρί και μαγιονέζα κάππαρη, αλλά και το Root Bomb Burger με μπιφτέκι από σελινόριζα και ketchup παντζαριού για όσους δεν αγαπούν το κρέας. Το κοτόπουλο τέλεια παναρισμένο υπάρχει και σε burger και σε bucket, ενώ το Hot Dog είναι από άλλο πλανήτη. Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές και χειροποίητες σως, ενώ για το τέλος κρατάμε λίγη όρεξη για soft serve ice cream.

Info: Δεινοχάρους 1, Άνω Πετράλωνα, 2103453783

Screenshot-2024-09-26-131524.jpg

Four Hands

Last but surely not least, στο street food τερέν πήραν θέση μόλις μέσα στο καλοκαίρι και οι δύο μοναδικοί διάστεροι σεφ της χώρας μας σήμερα, ο Γιώργος Παπαζαχαρίας και ο Θάνος Φέσκος από το Delta Restaurant. Οι σεφ, που εκτός από τα δύο αστέρια Michelin κέρδισαν και Green Star για τις βιώσιμες πρακτικές τους, άνοιξαν μόλις στις αρχές του καλοκαιριού τη δική τους «καντίνα» στο Athens Street Hub στον Κεραμικό και δείχνουν να το διασκεδάζουν πολύ.

https://www.instagram.com/p/C8ZRNliMPRp/

Το όνομα του νέου αυτού street joint, που ήδη έχει συζητηθεί πολύ, παραπέμπει φυσικά στα υψηλού επιπέδου γαστρονομικά δείπνα, και δεν θα μπορούσε και να είναι αλλιώς, αφού εδώ έχουμε όντως ένα αστεράτο four hands, αλλά στην πιο fun και cool εκδοχή του. Εδώ λοιπόν παίρνουμε θέση και απολαμβάνουμε -επί του παρόντος- τρεις μόλις προτάσεις, και πιο συγκεκριμένα Cheeseburger με 100% Black Angus μοσχαρίσιο μπιφτέκι, τσένταρ, πίκλες, κόκκινα κρεμμύδια και τη χειροποίητη Four Hands σως, Double Cheeseburger με διπλό μπιφτέκι και Oklahoma Burger με το μπιφτέκι να συναντά την πανσέτα και την D.K. (Dripping Knowledge) σως. Το γευστικό καρέ συμπληρώνουν οι ιδιαίτερες τηγανητές πατάτες και οι δύο χειροποίητες σως, που συναντούμε και μέσα στα burgers.

Info: Athens Street Hub, Κεραμεικού 111 & Μυκάλης, Κεραμεικός




Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-29 09:30:00

Back to top button