Κόσμος

Εφυγε από τη ζωή η σπουδαία ηθοποιός Μάγκι Σμιθ

Εφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 89 ετών, η βραβευμένη με Οσκαρ ηθοποιός, Μάγκι Σμιθ, ευρύτερα γνωστή από τη συμμετοχή της στις ταινίες του «Χάρι Πότερ» και στη σειρά «Downton Abbey».

Την είδηση έκανε γνωστή την οικογένειά της. «Με μεγάλη θλίψη πρέπει να ανακοινώσουμε τον θάνατο της Μάγκι Σμιθ», αναφέρεται σε δήλωση των γιων της.

«Εφυγε ειρηνικά από τη ζωή, στο νοσοκομείο, νωρίς το πρωί της Παρασκευής 27 Σεπτεμβρίου», προστίθεται στην ανακοίνωση και επισημαίνεται πως στο πλευρό της βρίσκονταν μέχρι το τέλος η οικογένεια και φίλοι της.

Κατά τη διάρκεια της πολυετούς καριέρας της, η Βρετανίδα ηθοποιός είχε βραβευτεί με το Οσκαρ α’ γυναικείου ρόλου για την ταινία «Η δεύτερη νιότη της Τζιν Μπρόντι» (1969), καθώς και με το Οσκαρ α’ γυναικείου ρόλου για την ταινία «Καλιφόρνια Χοτέλ» (1978). Ηταν επίσης υποψήφια για Οσκαρ β’ γυναικείου ρόλου για την ταινία «Δωμάτιο με θέα» (1985).

Στον 21ο αιώνα, απέκτησε νέους θαυμαστές μετά τη συμμετοχή της στις ταινίες του «Χάρι Πότερ», ως καθηγήτρια ΜακΓκόναγκαλ. Το 1990, τιμήθηκε από τη βασίλισσα Ελισάβετ, λαμβάνοντας τον τίτλο «Dame».

. . .




Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-27 17:01:49

Back to top button