Auto

Αυτό είναι το οικονομικότερο ηλεκτρικό στην Ελλάδα

Συγκεκριμένα η νεοεισελθείσα στη χώρα μας Leapmotors, η οποία θα κάνει την πρώτη της εμφάνιση στο Ελληνικό κοινό, στην έκθεση αυτοκινήτου της Αθήνας, AUTO ATHINA 2024, διαθέτει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα το οικονομικότερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το οποίο μετά από προωθητική ενέργεια και την κρατική επιδότηση διαμορφώνεται στις 15.844 ευρώ.

Το T03 λοιπόν, είναι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης από την κινεζική εταιρεία Leapmotor που ανήκει στην Γαλλική Stellantis. Το T03 στοχεύει κυρίως στην αστική μετακίνηση, προσφέροντας μοντέρνα τεχνολογία σε μικρές διαστάσεις.



Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Μπαταρία: Διαθέτει μπαταρία ιόντων λιθίου με χωρητικότητα 36.5 kWh, η οποία προσφέρει μια ικανοποιητική αυτονομία για το μέγεθος και τον προορισμό του οχήματος.

Ισχύς Κινητήρα: Ο ηλεκτρικός κινητήρας αποδίδει 75 kW (περίπου 100 ίππους), προσφέροντας ικανοποιητική επιτάχυνση για την πόλη.

Ροπή: Η ροπή ανέρχεται στα 155 Nm, κάτι που προσφέρει καλή απόκριση από στάση και σε αστικό περιβάλλον.



Αυτονομία: Το Leapmotor T03 διαθέτει αυτονομία που φτάνει έως και τα 403 χιλιόμετρα στον κύκλο NEDC. Στην πραγματικότητα, η αυτονομία πιθανώς κυμαίνεται κοντά στα 300 χιλιόμετρα σε κανονικές συνθήκες οδήγησης.

Φόρτιση: Υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση, επιτρέποντας τη φόρτιση από 30% έως 80% σε μόλις 36 λεπτά μέσω ταχυφορτιστή. Η πλήρης φόρτιση σε κανονικό φορτιστή AC διαρκεί περίπου 6 ώρες.

Διαστάσεις
Μήκος: 3.620 χλστ.
Πλάτος: 1.654 χλστ.
Ύψος: 1.575 χλστ.
Μεταξόνιο: 2.400 χλστ.

Εξοπλισμός και Τεχνολογία
Οθόνη: Το εσωτερικό διαθέτει μια μεγάλη οθόνη αφής 10.1 ιντσών για το infotainment, υποστηρίζοντας συνδεσιμότητα με smartphone και λειτουργίες Android Auto και Apple CarPlay.

Ασφάλεια: Περιλαμβάνει συστήματα ασφαλείας όπως αυτόνομη πέδηση, διατήρηση λωρίδας, προειδοποίηση σύγκρουσης και αναγνώριση πεζών.

Υποβοήθηση Οδήγησης: Διαθέτει κάμερες 360 μοιρών, αισθητήρες παρκαρίσματος, και cruise control.



Εσωτερικός Χώρος
Παρά το μικρό του μέγεθος, το Leapmotor T03 προσφέρει αξιοσημείωτο χώρο για τους επιβάτες. Το πίσω κάθισμα μπορεί να φιλοξενήσει άνετα δύο ενήλικες, ενώ ο χώρος αποσκευών είναι επαρκής για καθημερινές μετακινήσεις στην πόλη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-27 15:39:53

Back to top button