Ελλάδα

Ερμιόνη: Στη φυλακή ο 17χρονος που ξύρισε με φαλτσέτα 12χρονο στο σχολείο

Στο ειδικό αγροτικό κατάστημα κράτησης νέων της Νέας Κασσαβέτειας Μαγνησίας οδηγείται ο 17χρονος που ξύρισε με φαλτσέτα 12χρονο μαθητή σε σχολείο στην Ερμιόνη.

Μετά το πέρας της απολογίας του, ο 17χρονος με την έφεση στην κομμωτική, κατά δήλωση του πατέρα και του δικηγόρου του, κρίθηκε προφυλακιστέος, καθώς θεωρήθηκε ότι είχε ηγετικό ρόλο στο επεισόδιο.

Ο έτερος 17χρονος που ενεπλάκη στο περιστατικό, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Οι δύο ανήλικοι κατηγορούνται ότι την ώρα του διαλείμματος στο σχολείο απείλησαν και έφτασαν να ξυρίσουν με φαλτσέτα τον 12χρονο, αφαιρώντας του και 2 ευρώ που είχε πάνω του!

Οσο για τους γονείς των δύο δραστών, αναμένεται να σχηματιστεί νέα δικογραφία με την οποία  θα δικαστούν στο Πλημμελειοδικείο Ναυπλίου.

«Του αρέσει πολύ να ξυρίζει τα μουστάκια από άλλους»

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσαν όσα βγήκε να πει ο πατέρας του 17χρονου προφυλακισθέντος, προκειμένου να δικαιολογήσει την πράξη του.

«Του αρέσει πολύ του γιου μου να ξυρίζει τα μουστάκια από άλλους, κακώς βέβαια πήρε μαζί του το ξυράφι στο σχολείο», δήλωσε ο επίσης συλληφθείς, για παραμέληση ανηλίκου, και το ίδιο γλαφυρά πρόσθεσε στον απίθανο αυτόν ισχυρισμό του :

«Και εμένα με κουρεύει πολύ συχνά και όποιος του ζητήσει να του κουρέψει το μουστάκι, το κάνει. Αυτό το παιδί είναι φίλος με τον γιο μου και του ζήτησε ο ίδιος από μόνος του να τον κουρέψει».

«Δεν μαλώσανε ποτέ», επέμεινε, «δεν υπάρχει κάποια σωματική βλάβη, ούτε του έκλεψε ο γιος μου χρήματα, δεν κάνει τέτοια πράγματα. Κακώς έγινε τόσο θέμα, πρέπει να τα προστατεύουμε τα παιδιά και να μη δίνουμε τόση έκταση σε τέτοια γεγονότα. Είναι φίλοι μεταξύ τους, κάνουν παρέα και απλά έπαιζαν».

Ομοίως και για τον συνήγορο ενός εκ των δύο κατηγορούμενων, επρόκειτο για ένα παιχνιδι, «Το Παιχνίδι του Κουρείου»,  ένα «αστείο», κάτι πάντως που αρνήθηκε ο δικηγόρος του 12χρονου παθόντος (στο βίντεο κάτω οι δηλωσεις αμφότερων των δικηγόρων μετά το πέρας της απολογίας των κατηγορουμένων), ξεκαθαρίζοντας πως δεν υπήρχε τίποτα το συναινετικό.

«Ο πελάτης μου», επέμεινε ο συνήγορος του 17χρονου σε δηλώσεις του και στο Μega, «επεσήμανε από την αρχή ότι όλα συνέβησαν στο πλαίσιο ενός αστεϊσμού, ο οποίος ενδεχομένως ξέφυγε των προβλεπόμενων ορίων, όπως έχει γίνει ξανά στο παρελθόν σε τέτοιου είδους ηλικίες λόγω της ανωριμότητας. Δεν επιθυμούσε να τρομάξει κανέναν και η φαλτσέτα, τη μέρα που έλαβε χώρα το συμβάν, ευρέθη συμπωματικά στα πράγματά του και από παραίνεση άλλου συμμαθητή, έπαιξαν το ‘παιχνίδι του κουρείου».

Και σε μια προσπάθεια να εξηγήσει γιατί ο 17χρονος είχε μαζί του φαλτσέτα, μιλησε για… ροπή στην κομμωτική!

«Επειδή ο εντολέας μου κατά τις εξωσχολικές του δραστηριότητες έχει μια ροπή στην κομμωτική και επιθυμεί να ακολουθήσει αυτόν τον επαγγελματικό προσανατολισμό, την προηγούμενη ημέρα είχε κάνει κάποιο κούρεμα, είχε μείνει στην τσάντα του», ήταν το ευφυολόγημα που είχε προετοιμάσει ο συνήγορος.

Στο άκουσμα πάντως της απόφασης για την προφυλάκισή του, ο 17χρονος ξέσπασε σε λυγμούς…

. . .




Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-27 15:01:43

Back to top button