Auto

Ο Τραμπ βάζει στο μάτι τους Γερμανούς κατασκευαστές!

Ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει να κρατά ζεστή τη συζήτηση για το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας στις ΗΠΑ. Ενώ λίγα 24ωρα νωρίτερα, ο πρώην πρόεδρος και εκ νέου υποψήφιος για το Λευκό Οίκο, απειλούσε με… φορολογικό τσάκισμα τις ξένες αυτοκινητοβιομηχανίες που θα τολμούσαν να εισάγουν καινούργια μοντέλα στις ΗΠΑ, τώρα υπόσχεται σημαντικές ελαφρύνσεις, σε όσες επενδύσουν για την κατασκευή εργοστασίων, επί αμερικανικού εδάφους.

Στην πρόσφατη ομιλία του στη Σαβάνα, της Τζόρτζια, ο Τραμπ είχε προαναγγείλει μείωση του φορολογικού συντελεστή από το 21%, στο 15%, για τους κατασκευαστές που θα επιλέξουν να επενδύσουν στις ΗΠΑ.

Όχι απλώς φωτογράφισε, αλλά αναφέρθηκε ευθέως στις μεγάλες γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες: «Θέλω οι γερμανικές εταιρείες αυτοκινήτων να γίνουν αμερικανικές εταιρείες αυτοκινήτων! Θέλω να χτίσουν τα εργοστάσιά τους εδώ»!

Και στη συνέχεια ανέλυσε το σκεπτικό του: «Αυτή είναι η συμφωνία που θα προσφέρω σε κάθε μεγάλη εταιρεία και κατασκευαστή στη Γη: θα σας δώσω τους χαμηλότερους φόρους, το χαμηλότερο ενεργειακό κόστος, τη χαμηλότερη ρυθμιστική επιβάρυνση. Και δωρεάν πρόσβαση στην καλύτερη και μεγαλύτερη αγορά στον πλανήτη».



«Αλλά μόνο αν φτιάχνεις το προϊόν σου εδώ, στην Αμερική. Δεν ισχύει τίποτα από τα παραπάνω, σε αντίθετη περίπτωση. Και προσλάβετε Αμερικανούς εργάτες για τη δουλειά. Εάν δεν φτιάξετε το προϊόν σας εδώ, τότε θα πρέπει να πληρώσετε ένα βαρύ αντίτιμο», κατέληξε ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιιος.

Επί του παρόντος, η BMW, η Mercedes–Benz και η Volkswagen παράγουν ήδη σημαντικό αριθμό μοντέλων στις ΗΠΑ στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις τους. Πολλά από αυτά τα οχήματα δεν προορίζονται μόνο για την αγορά της Βόρειας Αμερικής, αλλά προορίζονται και για εξαγωγή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-27 13:45:46

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button