Ελλάδα

Στον Συνήγορο του Πολίτη η έρευνα για τον θάνατο αλλοδαπού στο Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα

Με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, η έρευνα για το περιστατικό θανάτου αλλοδαπού κρατούμενου στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Παντελεήμονα, διαβιβάζεται στον Συνήγορο του Πολίτη.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου η απόφαση αυτή πάρθηκε «προκειμένου να υπάρξει πλήρης και ταχεία διαλεύκανση της υπόθεσης, στο πλαίσιο του μηχανισμού διερεύνησης περιστατικών αστυνομικής αυθαιρεσίας, ώστε να μη μείνει καμία απολύτως σκιά».

Την ίδια ώρα, στην επίσημη ιατροδικαστική έκθεση αναφέρεται: «απροσδιόριστη αιτία θανάτου, προηγηθείς ξυλοδαρμός, εν αναμονή εργαστηριακών εξετάσεων».

Ο 38χρονος μετανάστης, ο οποίος ήταν υπήκοος Πακιστάν και φέρεται να ζούσε στην Ελλάδα εδώ και πάνω από μία δεκαετία, μετήχθη στις 18 του μήνα στον εισαγγελέα κατηγορούμενος -σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες- για φθορές, ενώ το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου παρελήφθη νεκρός από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από το Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα.

Η σορός του έφερε έντονες εκχυμώσεις ενώ άτομα του περιβάλλοντός του καταγγέλλουν ότι πριν καταλήξει, και ενώ ήταν κρατούμενος στο Α.Τ., έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού. Σε αντίστοιχη καταγγελία προέβη και η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).

Νεότερες πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ, που επικαλείται το kathimerini.gr, αναφέρουν ότι από την μέχρι τώρα έρευνα των Αρχών προκύπτει ότι η σύλληψη του 38χρονου στις 18 Σεπτεμβρίου έγινε λίγο μετά τις δύο τα ξημερώματα, κατόπιν επεισοδίου παρενόχλησης γυναίκας που είχε συμβεί λίγο νωρίτερα την ίδια μέρα και στο οποίο παρίσταντο πολίτες, οι οποίοι φέρεται να έχουν προκαλέσει τους μώλωπες στο σώμα του θανόντος.

Ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο περαιτέρω τραυματισμός του άντρα προκλήθηκε από μικροσυμπλοκή με άλλους κρατούμενους εντός του Α.Τ., γεγονός που, όπως υποστηρίζεται, οδήγησε στην χωριστή κράτησή του στο ισόγειο κρατητήριο, όπου βρέθηκε νεκρός το πρωί της ίδιας ημέρας σε στάση ύπνου.

. . .




Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-27 13:42:31

Back to top button