Auto

THK-LSR 05: Όταν ο δημιουργός του Nissan GT-R έχει κέφια!

Ο Ιάπωνας προμηθευτής ανταλλακτικών THK θα παρουσιάσει μια ριζοσπαστική νέα φιλοσοφία  ηλεκτρικού αυτοκινήτου, δημιουργία του σχεδιαστή του εμβληματικού Nissan GT-R, του Shiro Nakamura, στην επερχόμενη έκθεση αυτοκινήτου στο Παρίσι.

Με το όνομα LSR-05, είναι ένα τετραθέσιο coupé-SUV που σχεδιάστηκε για να επιδείξει τις τελευταίες τεχνολογικές καινοτομίες της εταιρείας. Το πλήρως λειτουργικό αυτοκίνητο τροφοδοτείται από τρεις ηλεκτρικούς κινητήρες: δύο μονάδες 125 ίππων είναι τοποθετημένες στους πίσω τροχούς και μία μονάδα 295 ίππων είναι τοποθετημένη στον μπροστινό άξονα.



Η THK δεν έχει ακόμη δημοσιοποιήσει τη συνολική συνδυαστική ισχύ, αλλά το LSR-05 θα πρέπει να ανταγωνιστεί το Tesla Model Y Performance για απόλυτο ρυθμό, κάνοντας το σπριντ 0-100 χλμ./ώρα, σε λιγότερο από 3,5 δευτερόλεπτα.

Σύμφωνα με την ιαπωνική εταιρεία, οι κινητήρες εντός τροχού ενισχύουν την ευελιξία του LSR-05. Το EV είναι επίσης εξοπλισμένο με ενεργή ανάρτηση, που το χαμηλώνει στις υψηλές ταχύτητες, για να βελτιώσει την αεροδυναμική του απόδοση και όταν είναι σταθμευμένο πάνω από μια ασύρματη βάση φόρτισης για να βελτιώσει την απόδοση της μεταφοράς ενέργειας. Αυτό επιτρέπει στο αυτοκίνητο να τοποθετηθεί με έναν μικρότερο ενσωματωμένο φορτιστή, σύμφωνα με την THK.



Στο εσωτερικό, είναι εξοπλισμένο με οθόνη αφής infotainment που εκτείνεται σε όλο το πλάτος του ταμπλό, με παρόμοιο τρόπο με την Hyperscreen της Mercedes-Benz. Τα κρίσιμα χειριστήρια είναι τοποθετημένα κατά μήκος της κεντρικής κονσόλας, καθώς και προβάλλονται σε ένα πλαίσιο κάτω από τη μεγάλη οθόνη.

Το LSR-05 είναι το πιο πρόσφατο σε μια σειρά ιδεών EV που σχεδιάστηκε από το πρακτορείο SN Design του Nakamura, μετά το AIM EV Sport 01 που παρουσιάστηκε στο περσινό Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-27 11:45:13

Back to top button