Συνταγές

5 ερωτικά γλυκά που μπορείς να ετοιμάσεις για την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι η γιορτή της αγάπης και όχι απλά των ερωτευμένων. Ναι, μπορεί φέτος να είναι όλα τελείως διαφορετικά και η νέα καραντίνα να μας κρατά στο σπίτι για το καλό μας, αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να μαγειρέψεις και να γλυκάνεις τον σύντροφό σου. Ειδικά, αν συγκατοικείτε. Ένα σουφλέ, λίγη σοκολάτα, κόκκινο χρώμα για να αγκαλιάσεις την καρδιά (και τον σύντροφό σου) και να ανταμείψεις τον ουρανίσκο και των δύο. Κάτι για να τον κάνεις να σε ερωτευτεί ακόμα πιο πολύ. Εμείς, λοιπόν, βρήκαμε τα αγαπημένα μας Valentine’s γλυκά για φέτος και αυτές είναι οι συνταγές τους!

Κέικ Red Velvet

Υλικά:

  • 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 1/2 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κουτ. του γλυκού λευκό ξύδι
  • 1 φλιτζάνι βουτυρόγαλα
  • 2 μεγάλα αβγά
  • 1 συσκευασία τυρί κρέμα
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
  • 70 γρ. χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • 4 φλιτζάνια ζάχαρη ζαχαροπλαστικής
  • 1/2 φλιτζάνι πεκάν, κομμένο

Εκτέλεση:

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C και αλευρώνεις απαλά μία φόρμα κέικ.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύεις τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και τα αυγά. Ανακατεύεις, προσθέτοντας το βουτυρόγαλα, το ξύδι και το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Συνεχίζεις να ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα, όσο προσθέτεις τη σόδα μαγειρικής και το αλεύρι. Προσθέτεις τελευταίο το εκχύλισμα βανίλιας. Χτυπάς, μέχρι να “δέσει” το μείγμα σου και μόλις συμβεί αυτό, το περιχύνεις στη φόρμα κέικ.
  • Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 20 – 25 λεπτά.
  • Μόλις ψηθεί, αναμειγνύεις σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, το βούτυρο και τη ζάχαρη ζαχαροπλαστικής. Ρίχνεις τα διαλυμένα πεκάν και τοποθετείς τον αφρό που θα έχει σχηματιστεί στην κορυφή.

Σοκολατένιο Lava Cake

Υλικά:

  • 100 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. μαύρη σοκολάτα, κομμένη σε κύβους
  • 150 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αβγά
  • 1/2 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλια
  • 50 γρ. αλεύρι
  • απλή κρέμα, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C. Βουτυρώνεις απλά 6 μικρές στρογγυλές φόρμες για κέικ.
  • Σε ένα δοχείο, προσθέτεις τη μαύρη σοκολάτα και το βούτυρο. Τοποθετείς το μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα ή πάνω από μία κατσαρόλα με ζεστό νερό για περίπου 15 λεπτά.
  • Με ένα μίξερ χειρός, χτυπάς στην αρχή την καστανή ζάχαρη, ενώ, παράλληλα, όσο ανακατεύεις, ρίχνεις τα αβγά, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλεύρι. Τοποθετείς το μείγμα αυτό σε διαφορετικό μπολ από το προηγούμενο.
  • Τοποθετείς το μείγμα στο ψυγείο, μέχρι να είσαι έτοιμη να το ψήσεις (τουλάχιστον δέκα λεπτά).
  • Ψήνεις στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 12-15 λεπτά.
  • Παίρνεις το μαχαίρι στο χέρι και κάνεις την χαρακτηριστική σπιθαμή, προκειμένου να αφεθεί ελεύθερη η σοκολάτα.
  • Χρησιμοποιείς λίγη κρέμα, αν το επιθυμείς.

Μακαρόν σε σχήμα καρδιάς

Υλικά:

  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 100 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
  • 55 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά (μόνο τα ασπράδια
  • Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • Για τη γέμιση: 100 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. βούτυρο
  • Ελάχιστο αλάτι
  • 75 γρ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας
  • 75 γρ. σταγόνες σοκολάτας γάλακτος

Εκτέλεση:

  • Αρχικά, αναμειγνύεις τη ζάχαρη άχνη με το αλεύρι αμυγδάλου
  • Βάζεις τα ασπράδια σε καθαρό μπολ και χτυπάς στο μίξερ προσθέτοντας σταδιακά την κρυσταλλική ζάχαρη. Χτυπάς να πάρεις μια αφράτη μαρέγκα.
  • Ενσωματώνεις το αλεύρι με τη ζάχαρη άχνη στη μαρέγκα απαλά με μια σπάτουλα
  • Ρίχνεις μερικές σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύεις. Μην το παιδέψεις πολύ γιατί θα χάσεις τον όγκο του
  • Κόβεις στρογγυλά μπισκοτάκια από τη ζύμη σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Με ένα κουπάτ σε σχήμα καρδιάς, τους δίνεις το απαραίτητο σχήμα.
  • Ψήνεις στο φούρνο στους 170 βαθμούς C για 15 λεπτά.
  • Ανοίγεις γρήγορα το φούρνο να μην μείνει ο ατμός μέσα και μαλακώσουν τα μακαρόν. Τα αφήνεις να κρυώσουν.
  • Σε μια κατσαρόλα, ρίχνεις την ζάχαρη να λιώσει και να γίνει καραμέλα. Παράλληλα, ζεσταίνεις την κρέμα γάλακτος και προσθέτεις ζεστή (να αχνίζει) στην καραμέλα. Ανακατεύεις πολύ καλά.
  • Προσθέτεις το βούτυρο και το αλάτι. Τέλος, γυρίζεις το καυτό μείγμα πάνω από τη σοκολάτα, ανακατεύοντας ώσπου να πάρεις ένα ομοιόμορφο μείγμα
  • Αλείφεις με την γέμιση σοκολάτας το επίπεδο μέρος του μακαρόν και σκεπάζεις με ένα ακόμη.
  • Αφήνεις να κρυώσουν καλά και τα απολαμβάνετε μαζί. 

Cupcakes αγάπης

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 6 κουτ. της σούπας κακάο
  • 1 κουτ. της σούπας μαγειρική σόδα
  • 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1 μεγάλο αβγό
  • 1/2 φλιτζάνι βουτυρόγαλα
  • 3/4 κουτ. του γλυκού βανίλια
  • 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Για το Frosting: 1 1/4 φλιτζάνι βούτυρο
  • 1/2 φλιτζάνι μπουκίτσες σοκολάτας
  • 3 κουτ. της σούπας λιωμένο κακάο
  • 5 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 4 κουτ. της σούπας κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 150 βαθμούς C και βουτυρώνεις πολύ ελαφρά τις φόρμες κέικ.
  • Σε ένα μπολ, αναμειγνύεις τα υγρά στοιχεία και τα ενώνεις.
  • Σε ένα δεύτερο μπολ, ανακατεύεις τα αβγά, το ελαιόλαδο, το βουτυρόγαλα και τη βανίλια.
  • Ενώνεις τα δύο μείγματα σε ένα και ανακατεύεις.
  • Προσθέτεις το νερό ανακατεύοντας.
  • Γεμίζεις τις φόρμες καπκέικ μέχρι τη μέση και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 18-22 λεπτά.
  • Τα αφαιρείς από το φούρνο και τα αφήνεις για 5 λεπτά να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Σε ένα μπολ, ανακατεύεις τα υλικά του frosting ένα-ένα και τα ενώνεις.
  • Μεταφέρεις το τελικό μείγμα σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και απλώνεις από πάνω το frosting.

Πάβλοβα

Υλικά:

  • 3 ασπράδια από μεγάλα αβγά
  • 3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
  • 1 κουτ. του γλυκού άνθος αραβοσίτου
  • 1 κουτ. του γλυκού ξίδι
  • 1 κουτ. του γλυκού βανίλια
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτ. της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 3 ακτινίδια καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκα σμέουρα
  • Ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

  • Προθερμάνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C. Στρώνεις μια βάση από σιλικόνη ή λαδόκολλα ελαφρώς βουτυρωμένη σε ένα ταψί 20 εκατοστών
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάς τα ασπράδια να αρχίσουν να σφίγγουν. Προσθέτεις σιγά, σιγά τη ζάχαρη χτυπώντας συνεχώς το μείγμα μέχρι να αρχίσει να στέκεται
  • Συμπληρώνεις το άνθος αραβοσίτου, το ξίδι και τη βανίλια και συνέχισε το χτύπημα μέχρι να ασπρίσει και να σφίξει τελείως η μαρέγκα σου.
  • Απλώνεις την μαρέγκα σε ένα στρογγυλό ταψάκι 20 εκατοστών. Ψήνεις στο φούρνο για 5 λεπτά, σβήνεις το φούρνο και αφήνεις την Πάβλοβα να κρυώσει χωρίς να ανοίξεις τον φούρνο για μία ώρα
  • Αφαιρείς  από τον φούρνο και τούμπαρε το ταψάκι σε μια επιφάνεια εργασίας. Ξεκολλάς τη λαδόκολλα από τον πάτο και βάζεις τη μαρέγκα σε μια μεγάλη πιατέλα
  • Σε ένα μπολ, χτυπάς την κρέμα γάλακτος να πήξει και προσθέτεις την ζάχαρη άχνη να γίνει μια απαλή σαντιγί
  • Απλώνεις τη σαντιγί επάνω από τη μαρέγκα και στόλισε με το ακτινίδιο και τα σμέουρα. Ραντίζεις με την ζάχαρη άχνη και απολαμβάνεις.

Πηγή

Back to top button
el Greek
X