Συνταγές

Χωριάτικα μακαρόνια με πέστο χαλλουμιού και δυόσμου


ΥΛΙΚΑ

Για το πέστο

25 γρ. φυλλαράκια μαϊντανό

25 γρ. φυλλαράκια δυόσμο

30 γρ. κάσιους ωμά και ανάλατα

1 σκελίδα σκόρδο

140 γρ. χαλλούμι τριμμένο

30 γρ. χυμό λεμονιού

100 γρ. αβοκάντο

50 γρ. ελαιόλαδο

150 γρ. νερό που βράσατε τα μακαρόνια

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τα μακαρόνια:

500 γρ. μακαρόνια χωριάτικα Μιτσίδης

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε άφθονο αλατισμένο νερό να βράσει. Βάζετε μέσα στο νερό τα μακαρόνια και ψήνετε σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο. Τα στραγγίζετε αλλά φυλάγετε 2 φλιτζάνια από το νερό που τα ψήσατε.

Βάζετε όλα τα υλικά για το πέστο στον κάδο ενός μπλέντερ. Αλέθετε μέχρι να γίνουν πουρές

Σε μεγάλο μπολ αναμειγνύετε τα μακαρόνια με το πέστο. Αν σας φαίνετε πολύ παχύρευστο το πιάτο προσθέστε ακόμα λίγο νερό. Σερβίρετε αμέσως με έξτρα τριμμένο χαλλούμι και λεμόνι.


Δημοσιεύτηκε !

Back to top button