Auto

Το Honda Prelude του 2026 θα είναι υβριδικό και χειροκίνητο

Έχουμε συνηθίσει τα υβριδικά — όχι τα ήπια — μοντέλα να φέρουν αυτόματη μετάδοση. Κάτι που θα μπορούσε να αλλάξει με το νέο Honda Prelude, θυμίζοντας σε αυτόν τον τομέα το CR-Z.

Το τελευταίο είναι πλέον ένα σπάνιο θέαμα στην πατρίδα μας, αλλά συνδυάζει την υβριδική τεχνολογία με χειροκίνητο κιβώτιο. Σε αντίθεση με τα επίσης υβριδικά Civic IMA και Insight. Τώρα, το Honda Prelude του 2026 θέλει να οικοδομήσει ένα σπορτίφ προφίλ, οπότε θα συνταιριάξει την υβριδικότητα με το μηχανικό σασμάν.

Ευχάριστο στην οδήγηση, αλλά και ολιγαρκές στο πρατήριο

Χρόνια τώρα υπήρχε η φημολογία ότι το Honda Prelude θα επιστρέψει και μάλιστα ως ηλεκτρικό μοντέλο. Ευοδώθηκε η ώρα ώστε να γίνει πραγματικότητα, μόνο που αντάλλαξε το EV σύστημα μετάδοσης κίνηση με υβριδικό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το Honda Prelude επιστρέφει, γιορτάζει 25 χρόνια υβριδικότητας

Mε τη Honda να το περιγράφει ως ένα «σπορ» μοντέλο που θα προσφέρει «τη χαρά της οδήγησης» κι «έναν ενθουσιασμό που δεν έχετε νιώσει ποτέ πριν»! Ε, ένα χειροκίνητο κιβώτιο αποτελεί το καλύτερο εχέγγυο για περισσότερη συμμετοχή του οδηγού.

Honda Prelude

Κι αλίμονο αν η Honda δεν ξέρει να φτιάχνει κορυφαία σασμάν, με μικρές διαδρομές και θεϊκό κούμπωμα. Από τα ονειρικά S2000 και Civic Type R μέχρι το ταπεινότερο Jazz πρώτης γενιάς κι ένα Civic 30ετίας, τα Honda είναι εγγύηση ότι δεν θα χάσεις ποτέ αλλαγή κι ότι θα ανεβοκατεβάζεις σχέσεις, απλώς για την ευχαρίστηση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επενδυσάρα: Honda S2000 CR, το οδήγησε 11 km, έχασε $30.000

Σύμφωνα με ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, το νέο «Πρελούδιο» θα προσφέρεται με το υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης του τρέχοντος Civic και θα συνδυάζεται και με αυτόματο CVT. Για όποιον έχει καλομάθει με την ξενοιασιά της αυτόματης διάταξης.

Honda Prelude

Πιθανολογούμε ότι τα μηχανικά μέρη του Civic θα χρειαστούν κάμποσες τροποποιήσεις. Και για να ταιριάξουν με το χειροκίνητο κιβώτιο, αλλά και για να αποδώσουν περισσότερη ισχύ για μια πιο «συναισθηματική» οδηγική εμπειρία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Νέα και αποχαιρετιστήρια έκδοση για το Honda CR-Z

Σε κάθε περίπτωση, δεν αναμένουμε ένα σκληροπυρηνικό σπορ μοντέλο. Το νέο Honda Prelude θα σε κερδίζει με την εμφάνιση, το στήσιμό του, αλλά και την καθημερινή ευχρηστία και το πόσο λιτοδίαιτο είναι στο πρατήριο.

 




Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-28 00:34:10

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button