Auto

Το κλασικό Fiat 124 Sport Spider τώρα και ηλεκτρικό

Το 124 Sport Spider είναι ένα από τα πιο εμβληματικά roadster στην ιστορία της Fiat και αυτό που οι Ιταλοί θέλησαν να επαναφέρουν πριν από περίπου οκτώ χρόνια (σημ.: 2016), έχοντας ως βάση το Mazda MX-5.

Το κλασικό μοντέλο παρουσιάστηκε το 1966 και έμεινε στην παραγωγή ως τα μέσα της δεκαετίας του 1980, κατά συνέπεια έχουν περάσει σχεδόν 40 χρόνια από τότε.



Οι άνθρωποι της εταιρείας Electric GT, η οποία βρίσκεται στο Huntington Beach, στην πολιτεία της Καλιφόρνιας, είχαν την έμπνευση να πάρουν ένα 124 Sport Spider του 1982 και να το μετατρέψουν σε αμιγώς ηλεκτροκίνητο.

Μάλιστα, έχουν εξελίξει ένα δικό τους σύστημα κίνησης το οποίο ονομάζουν «eGT Crate». Όπως δηλώνουν, σκοπός τους ήταν να κάνουν το αυτοκίνητο να είναι πιο εύκολο στη χρήση του και στη συντήρησή του για τον ιδιοκτήτη.



Ο ηλεκτροκινητήρας του έχει την κωδική ονομασία «GTe-173» και έχει διαμορφωθεί με τρόπο που να θυμίζει οπτικά έναν θερμικό διάταξης V, δηλαδή μια προσφιλή εικόνα για τους Αμερικανούς.

Σύμφωνα με την εταιρεία, αποδίδει 120 ίππους και μέγιστη ροπή 234 Nm και επιταχύνει το όχημα από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 6,9 δευτερόλεπτα.



Πίσω από αυτόν έχει τοποθετηθεί ένα μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων της Tremec(!) το οποίο απλά υπάρχει (και προσθέτει βάρος στο όχημα), δεν έχει κάποια ουσιαστική χρησιμότητα. Επίσης, έχει διατηρηθεί και ο μοχλός ταχυτήτων στο εσωτερικό, απλά για μην αλλοιωθεί η τυπική εικόνα του οχήματος και εντός.

Από την Electric GT ανακοινώθηκε ότι οι μπαταρίες του Fiat 124 Sport Spider προέρχονται από την Tesla, έχουν χωρητικότητα 25 kWh και παρέχουν αυτονομία περίπου 130 χλμ. με μια πλήρη φόρτιση. To βάρος του αυτοκινήτου μετά τη μετατροπή σε αμιγώς ηλεκτροκίνητο φτάνει τα 1.084 κιλά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-29 14:00:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button