Πολιτική

Τα κλειστά χαρτιά του Κασσελάκη, οι υποψηφιότητες Φάμελλου – Πολάκη και οι σκέψεις Παππά

Ο Στέφανος Κασσελάκης συνεχίζει να κρατά κλειστά τα χαρτιά του για τoν χρόνο που και επίσημα θα ανακοινώσει την υποψηφιότητα του για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ παρά το γεγονός ότι ο Σωκράτης Φάμελλος και ο Παύλος Πολάκης ανακοίνωσαν χθες Πέμπτη (26.9.24) με τον πιο επίσημο τρόπο την πρόθεση τους να ηγηθούν του κόμματος. Την ίδια στιγμή πάντως ενδιαφέρον έχει ότι ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Νίκος Παππάς, συνεχίζει να σκέπτεται το εάν θα πρέπει να διεκδικήσει την προεδρία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Χθες πάντως με τον πιο επίσημο τρόπο ο Σωκράτης Φάμελλος μέσω ενός βίντεο γνωστοποίησε τους λόγους για τους οποίους θέλει να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος, ενώ ο Παύλος Πολάκης παρουσίασε τον φάκελο με τις 30 υπογραφές των μελών της ΚΕ που τον στηρίζουν αλλά και το πόθεν έσχες του. 

 Ο πρώην επικεφαλής της ΚΟ στην δήλωση  έκανε αναφορά  στην κυβέρνηση της Αριστεράς και του Αλέξη Τσίπρα και επεσήμανε την ανάγκη «να περάσουμε από το «εγώ» στο «εμείς». Απευθύνθηκε  δε, σε όσους απογοητεύτηκαν καλώντας τους να γυρίσουν πίσω για «ξαναχτίσουμε το σπίτι μας» και έθεσε ως στόχο όχι μόνο μια δυναμική προοδευτική αντιπολίτευση αλλά και μια κυβερνητική προοδευτική διέξοδο.

Ο βουλευτής της Β΄ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης με τις αναφορές του αυτές θέλησε να προσεγγίσει και να συσπειρώσει το κοινό του ΣΥΡΙΖΑ που ακόμα έχει ως σημείο αναφοράς τον πρώην πρωθυπουργό  και έχουν ενοχληθεί από τα όσα έχει πει ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για μαύρα χρήματα. Παράλληλα στοχεύει σε εκείνο το κοινό της αξιωματικής αντιπολίτευσης το οποίο είναι απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη καθώς έχει ενοχληθεί από την υπερβολική προβολή της προσωπικής του ζωής και από τα όσα είπε στην ΚΕ περί «κουκουλοφόρων» και «βαρόνων». 

Με έναν ήπιο θεσμικό και προφανώς αριστερό λόγο ο Σωκράτη Φάμελλος θέλησε να δείξει ότι ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ που αναδείχθηκε σε κόμμα εξουσίας  είναι εδώ. 

Λίγη ώρα αργότερα ο Παύλος Πολάκης πήγε στην Κουμουνδούρου όπου και κατέθεσε επίσημα τον φάκελο του. Ο βουλευτής Χανίων στηρίζεται από στελέχη που ανήκαν πριν στην ομάδα του Νίκου Παππα και του Στέφανου Κασσελάκη.

Στις δηλώσεις του είπε ότι κατέθεσε 32 υπογραφές (31 μελών της ΚΕ και του ευρωβουλευτή Νίκου Παππά) και το τελευταίο πόθεν έσχες του 2023 (για τη χρήση του 2022), «όπως όρισε η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής».

Σύμφωνα με πληροφορίες  μεταξύ των υπογραφών βρίσκονται αυτές των πρώην κυβερνητικών στελεχών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφωνα Αλεξιάδη, Γιάννη Μουζάλα, Λευτέρη Κρέτσου, καθώς και αυτές του νομικού Γιάννη Ματζουράκη και των μελών της Κ.Ε. Μάρκου Χατζησάββα και Γιώργου Παναγιωτόπουλου αλλά και της πρώην βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ  Μπέτης Σκούφα, η οποία είναια αδελφή του στενού συνεργάτη του Στέφανου Κασσελάκη, Βαγγέλη Σκούφα. Ανάμεσα σε αυτούς που έχουν υπογράψει είναι και ο ευρωβουλευτής και μπασκεμπολίστας, Νίκος Παππάς.

Ο Παύλος Πολάκης εμφανίστηκε  έτοιμος απ όλες τις απόψεις έχοντας διαμορφώσει μία συγκεκριμένη πολιτική πλατφόρμα που το κύριο χαρακτηριστικό της είναι αντικυβερνητική ρητορική. 

«Εγώ θέλω να καλέσω όλους τους συνυποψηφίους μου να κάνουν το ίδιο, να προχωρήσουμε σε έναν αγώνα αντιπαράθεσης θέσεων και προγραμμάτων, γιατί η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση που να προβάλει ένα εφαρμόσιμο, ριζοσπαστικό, κοινωνικά αναγκαίο και λαϊκά κατανοητό πρόγραμμα διακυβέρνησης ανέφερε ο Παύλος Πολάκης και πρόσθεσε:

Σαν εναλλακτική στην διακυβέρνηση του Μητσοτάκης ο οποίος κλείνει τον κύκλο του, μετά από τα χρόνια της νεοφιλελεύθερης σκληρότητας και όλων των μέτρων του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, της ιδιωτικοποίησης Υγείας και Παιδείας, της ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης, όλων αυτών των μέτρων που πήρε για την κοινωνική λεηλασία. Νομίζω ότι έχει διασπαστεί ήδη η κοινωνική συμμαχία που τον έφερε στην κυβέρνηση και ο κόσμος αναζητά ορατή, εναλλακτική, προοδευτική διέξοδο.Και σ’ αυτό πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας».

Εν αναμονή των ανακοινώσεων Κασσελάκη

Την ίδια στιγμή ο Στέφανος Κασσελάκης συνεχίζει να απέχει από  την πολιτική επικαιρότητα ενώ παραμείνει άγνωστο πότε θα κάνει την επίσημη ανακοίνωση για την υποψηφιότητα του. Όπως λένε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προφανώς ο πρώην πρόεδρος θέλει να απεγκλωβιστεί  από  την τοξικότητα που δημιουργήθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και με δική του ευθύνη αφού οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι εύκολο να ξεχάσουν τα περί μαύρων χρημάτων, κουκουλοφόρων, και βαρόνων. 

Χθες πάντως βρέθηκε στην ανοικτή συνεδρίαση του περιφερειακού Συμβουλίου  της Τρίπολης, το οποίο είχε ως αντικείμενο τις ανεμογεννήτριες. 

Ο Στέφανος Κασσελάκης τάχθηκε σαφέστατα υπέρ της πράσινης ανάπτυξης, αλλά κατά της άναρχης και άνευ σχεδιασμού τοποθέτησης των ανεμογεννητριών στις οποίες προχωρά η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ένα σχέδιο που θα έπρεπε να ήταν φιλικό προς το περιβάλλον εξελίσσεται σε εχθρικό.

«Συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων»

Μέσα σε αυτό το σκηνικό αίσθηση δημιούργησε η παρέμβαση του Νίκου Παππα στην Ολομέλεια της Βουλής όπου  αναφέρθηκε και πάλι στην συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων ενώ  άνοιξε και το θέμα του προέδρου της Δημοκρατίας λέγοντας: «Οι προοδευτικές δυνάμεις να υποβάλουμε μαζί την πρόταση για την προστασία των δανειοληπτών και να συζητήσουμε και άλλες – Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την αριστερά ή την προοδευτική παράταξη».

Η Όλγα Γεροβασίλη  επιτέθηκε πάντως με σφοδρότητα στον Στέφανο Κασσελάκη λέγοντας ότι: «Αν εκλεγεί ξανά ο Στέφανος Κασσελάκης, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τελειώσει οριστικά».

To άρθρο Τα κλειστά χαρτιά του Κασσελάκη, οι υποψηφιότητες Φάμελλου – Πολάκη και οι σκέψεις Παππά δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-27 06:54:12

Back to top button