Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Υπογραφές με άρωμα Τσίπρα για Πολάκη – Σε τι στοχεύει ο Κασσελάκης στο συνέδριο

Ο Παύλος Πολάκης, αρχής γενομένης από τα Χανιά την Κυριακή, θα επιμείνει στην πολιτικοποίηση της προεκλογικής εκστρατείας για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, εστιάζοντας πάντως και στο θέμα του πόθεν έσχες.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως έσπευσε χθες Πέμπτη να το καταθέσει πρώτος ζητώντας κι από τους συνυποψηφίους του να πράξουν το ίδιο.

Όπως σημειώνουν, εξάλλου, στο CNN Greece συνομιλητές του, οι 32 υπογραφές που κατέθεσε για την υποψηφιότητά του προέρχονται από μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που καλύπτουν όλη τη χώρα κι όχι μόνο την Κρήτη.

Δεν είναι, επίσης, τυχαίο πως σε αυτές περιλαμβάνονται πρώην υπουργοί στις κυβερνήσεις του Αλέξη Τσίπρα- Τρύφων Αλεξιάδης, Λευτέρης Κρέτσος, Χριστόφορος Βερναρδάκης-, αλλά κι ο δικηγόρος του πρώην πρωθυπουργού, Γιάννης Μαντζουράνης.

Είναι, επίσης, αξιοσημείωτο πως με την εξαίρεση του ευρωβουλευτή Νίκου Παππά οι υπόλοιποι 31 έχουν δεσμευτεί ότι δεν θα υπογράψουν για καμία άλλη υποψηφιότητα μολονότι έχουν αυτό το δικαίωμα.

Όσον αφορά τον κ. Παππά, υποστηρίζει πως θα υπογράψει και για την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη αν του ζητηθεί, αν και σύμφωνα με τις πληροφορίες μας δεν θα γίνει κάτι τέτοιο.

Στο μεταξύ, στο συνέδριο του Νοεμβρίου έχει εστιάσει το ενδιαφέρον του ο έκπτωτος πρόεδρος, εν αναμονή της ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Κασσελάκης φέρεται αποφασισμένος ακόμα και να ζητήσει από το ανώτερο όργανο του κόμματος στις αρχές Νοεμβρίου την ανατροπή της απόφασης καθαίρεσής του από την Κεντρική Επιτροπή.

Από την άλλη, ωστόσο, είναι σύμφωνος ακόμα κι αν ανατραπεί αυτή η απόφαση να γίνουν οι προεδρικές εκλογές στις 24 Νοεμβρίου και την 1η Δεκεμβρίου, αν χρειαστεί δεύτερος γύρος.

Στόχος Κασσελάκη είναι να φύγει από πάνω του η «ρετσινιά» του «έκπτωτου», αλλά και να αναβαπτιστεί παραλλήλως από τη βάση του κόμματος.

«Δεύτερο πραξικόπημα»

Σε αυτό το πλαίσιο, συνομιλητές του δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να επαναληφθεί το Νοέμβριο το σκηνικό του συνεδρίου του Φεβρουαρίου και να βρεθεί μία φόρμουλα, κατόπιν πρότασης των εσωκομματικών του αντιπάλων, ώστε να μην φτάσει το κόμμα μέχρι τις κάλπες και να υιοθετηθεί μία συναινετική λύση υπό τη σκέπη μίας «Επιτροπής Σωτηρίας».

Οι κασσελακικοί, μάλιστα, βαφτίζουν μία τέτοια κίνηση αν συμβεί ως «δεύτερο πραξικόπημα».

«Γιατί μία δημοκρατική διαδικασία που προβλέπεται στο καταστατικό, δηλαδή η βούληση της βάσης για ακύρωση της μομφής στο συνέδριο, είναι “εισβολή στην Κουμουνδούρου”, ενώ η ακύρωση των εκλογών μυρίζει δημοκρατία;», αναρωτιούνται οι ίδιες πηγές.

Από την πλευρά του, ο Σωκράτης Φάμελλος επιθυμεί να στελεχώσει το επιτελείο του και με στελέχη τα οποία δεν έχουν άμεση αναφορά στην ομάδα των «100», τα μέλη της οποίας στηρίζουν την υποψηφιότητά του.

Επιθυμία του είναι, πάντως, όπως μαθαίνουμε, να το αποτελούν άτομα εμπιστοσύνης του κι ας μην είναι ευρέως γνωστά στο πανελλήνιο.

Η προεκλογική του εκστρατεία αναμένεται να ξεκινήσει από τη γενέτειρά του Θεσσαλονίκη.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, εξάλλου, ο Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος είχε συνδεθεί με zoom, ζήτησε να ενσωματωθεί στην απόφασή της διάψευση πως επιτέθηκε φραστικά στην Δώρα Αυγερη σε παλαιότερη συνεδρίασή της, κάτι το οποίο ωστόσο δεν έγινε.

Τον στήριξαν Κώστας Ζαχαριάδης, Κατερίνα Νοτοπούλου κι Αλέκος Φλαμπουράρης, ενώ η Ράνια Σβίγγου ανέφερε πως δεν έγινε μία τέτοια επίθεση.

Η Θεοδώρα Τζάκρη ζήτησε να παίξει το ηχητικό, με τον κ. Ραγκούση να ισχυρίζεται πως η αντίδρασή του οφειλόταν σε λεκτική επίθεση της κυρίας Αυγέρη στον κ. Φλαμπουράρη, ενώ από την άλλη πλευρά σημειώνεται πως ακούστηκαν και χειρότερα πράγματα από την πλευρά του κ. Ραγκούση.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-27 07:10:00

Back to top button