Συνταγές

Σπιτική μαρμελάδα με φρέσκιες βανίλιες

Αν έχετε βαρεθεί τις συνηθισμένες καλοκαιρινές μαρμελάδες και θέλετε κάτι διαφορετικό, αυτή η συνταγή είναι σίγουρο ότι θα σας ενθουσιάσει. Οι βανίλιες είναι διαθέσιμες από την άνοιξη μέχρι τις αρχές του φθινοπώρου, κι αν δεν είναι τώρα η κατάλληλη εποχή για να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, πότε;

Οι βανίλιες αποτελούν καλή πηγή βιταμινών Α και C, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου. Περιέχουν κάλιο, ασβέστιο, σίδηρο, φώσφορο και μαγνήσιο. Επιπλέον, περιέχουν φλαβονοειδή που έχουν μέγιστη αντιοξειδωτική ικανότητα και αποτελούν ασπίδα του οργανισμού από παθήσεις όπως καρδιοπάθεια.

Υλικά

1 κιλό βανίλιες

500 γρ. ζάχαρη

⅔ της κούπας νερό

1 λεμόνι

1 βανίλια σε σκόνη

Εκτέλεση

Λιώνουμε στο μπλέντερ τις βανίλιες, τις ανακατεύουμε με τη ζάχαρη, ρίχνουμε τη βανίλια και βάζουμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα μαζί με τον χυμό λεμονιού.

Αφήνουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά να βράσει, για περίπου 30-40 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και γεμίζουμε αποστειρωμένα βαζάκια.

Πώς αποστειρώνουμε τα βαζάκια

Πλένουμε καλά τα βαζάκια με ζεστό νερό, τα τοποθετούμε ανάποδα σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει μια πετσέτα και τα βάζουμε στον φούρνο στους 100°C μέχρι να στεγνώσουν.

Γεμίζουμε τα βαζάκια με το γλυκό ενώ και τα δύο είναι ακόμη ζεστά. Τα κλείνουμε καλά, τα γυρίζουμε ανάποδα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Διαβάστε επίσης

Φτιάχνουμε στο πι και φι σπιτικά τρουφάκια σοκολάτας μόνο με 3 υλικά – Δεν χρειάζονται ψήσιμο!

Σπιτικές κρέπες σοκολάτα – Σκέφτεστε κάτι καλύτερο;




Δημοσιεύτηκε !

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button