Συνταγές

Πώς να φτιάξετε σπιτική σάλτσα ντομάτας- Αποθηκεύστε την σε βάζα για όλη τη χρονιά!

Η ντομάτα θα μπορούσε άνετα να χαρακτηριστεί και το εθνικό μας λαχανικό. Ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο όλοι οι πάγκοι των λαϊκών αγορών είναι γεμάτοι από αυτές, ενώ όσοι μένουν στην επαρχία διαρκώς δέχονται «πεσκέσια» από τους γείτονες που έχουν περιβόλια.

Μία από τις πιο προσφιλείς συνήθειες των Ελληνίδων νοικοκυρών είναι να φτιάχνουν σάλτσα ντομάτας και να την αποθηκεύουν σε βάζα για όλον τον χειμώνα.

Αν θέλετε και εσείς να αξιοποιήσετε τις ντομάτες σας ιδού πως να φτιάξετε σάλτσα ντομάτας.

Υλικά

Ώριμες ντομάτες

Χοντρό αλάτι

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Αν αποφασίσετε να φτιάξετε σάλτσα ντομάτας για τον χειμώνα φροντίστε να κάνετε αρκετή ποσότητα. Πλένουμε τις ντομάτες και τις τρίβουμε στον τρίφτη ή αφού τις ξεφλουδίσουμε τις περνάμε από το Multi.

Τοποθετούμε τις ντομάτες σε μια φαρδιά κατσαρόλα. Για 2 κιλά τριμμένης ντομάτας προσθέτουμε μια κουταλιά αλάτι.

Βάζουμε δυνατή φωτιά μέχρι να βράσει και στη συνέχεια χαμηλώνουμε στο μισό, και συνεχίζουμε για περίπου μια ώρα μέχρι να απορροφήσει όλη την υγρασία, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει.

Όταν είναι έτοιμη η σάλτσα και όσο είναι ακόμα ζεστή, μεταφέρουμε σε αποστειρωμένα βάζα. Γεμίζουμε τα βάζα και αφήνουμε 4-5 πόντους από το χείλος και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Κλείνουμε καλά με το καπάκι και αφήνουμε τα βάζα ανάποδα πάνω σε πετσέτα για μια μέρα.

Τip! Μπορούμε να αρωματίσουμε τη σάλτσα μας με διάφορα βότανα και μυρωδικά. Mπορούμε να προσθέσουμε ρίγανη, σκόρδο, βασιλικό ή δυόσμο τα τελευταία 10 λεπτά βρασμού.

Διαβάστε επίσης

Φτιάξαμε σπιτικό παγωτό βανίλια μόνο με 3 υλικά!

Φανταστικοί και τραγανοί κολοκυθοκεφτέδες στο φούρνο

Καλοκαιρινό ριζότο με γαρίδες και φρέσκια ντομάτα




Δημοσιεύτηκε !

Back to top button