Έξυπνα Tips

Πόσο Συχνά Πρέπει να Καθαρίζετε το Καθετί Μέσα στο Σπίτιspirossoulis.com – eportal

Το κεφάλαιο καθάρισμα του σπιτιού αποτελεί μια δύσκολη, βαρετή και πολλές φορές επίπονη διαδικασία για τις περισσότερες νοικοκυρές. Ιδιαίτερα αυτές που έχουν να ασχοληθούν με χίλια δυο άλλα ζητήματα μέσα στη μέρα, πολλές φορές εφαρμόζουν το ρητό “όσα βλέπει η πεθερά”. Σαφώς και το “όσα βλέπει η πεθερά” δεν είναι αποτελεσματικό και δεν φέρνει καμία ουσιαστική λύση στην καθαριότητα του σπιτιού. Εμείς φροντίσαμε για εσάς και σας παρουσιάζουμε ένα πλήρη οδηγό για το τι πρέπει να καθαρίζετε στο σπίτι σας και το σημαντικότερο, με τι συχνότητα θα πρέπει να το κάνετε.

Πώς να Φτιάξετε Υγιεινό Αποσμητικό στο Σπίτι σας με Μηδέν Χημικά

Το στρώσιμο του κρεβατιού θα πρέπει να γίνει καθημερινή σας συνήθεια.

Καθημερινά Με το που ξυπνήσετε από το κρεβάτι, αφού πιείτε καφέ να ανοίξει το μάτι σας, στρώστε το κρεβάτι σας, ώστε να υπάρχει μια υποτυπώδης τάξη στην κρεβατοκάμαρά σας. Στη συνέχεια θα πρέπει να καθαρίσετε την καφετιέρα, τοστιέρα ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή χρησιμοποιείτε καθημερινά για τον καφέ ή το πρωινό σας. Για να κερδίσετε τη μάχη με τα πιάτα, ο νεροχύτης θα πρέπει να είναι πάντα καθαρός από βρώμικα πιάτα φροντίζοντας να πλένετε καθημερινά αυτά που χρησιμοποιείτε. Αν το αμελείτε θα μαζευτεί μια στοίβα που θα σας πελαγώσει. Μια ακόμα εργασία είναι να καθαρίζετε τις επιφάνειες της κουζίνας καθημερινά μαζί με το τραπέζι που τρώτε τα γεύματά σας. Εξίσου σημαντικό είναι να βάζετε πλυντήριο, αν χρειάζεται. Αν το αφήνετε για την επόμενη μέρα θα έρθει εκείνη η στιγμή που δε θα έχετε τι να φορέσετε! Η κουζίνα είναι ένα σημείο που περνάμε πολλές ώρες μέσα στην ημέρα, γι’ αυτό ένα καθημερινό σκούπισμα δε βλάπτει. Από την κουζίνα πάμε στο μπάνιο που και αυτό το δωμάτιο θέλει την καθημερινή του φροντίδα. Ένα καλό καθάρισμα και μια αποστείρωση των επιφανειών, λεκάνης και νιπτήρα, θα το φρεσκάρει και θα το ανανεώσει.

Οδηγός της Τεμπέλας: Κρατήστε το Μπάνιο Καθαρό για Περισσότερες Ημέρες

thehomeissue_clean06

Κρίνετε απαραίτητο το σχολαστικό εβδομαδιαίο καθάρισμα του μπάνιου σας.

Κάθε εβδομάδα Οι περισσότερες νοικοκυρές έχουν στον εβδομαδιαίο προγραμματισμό του σπιτιού, τη λεγόμενη γενική καθαριότητα. Έτσι και εμείς σας υπενθυμίζουμε ποιές είναι οι δουλειές που απαραιτήτως θα πρέπει να κάνετε μια φορά την εβδομάδα για να κρατάτε το σπίτι σας πάντα σε καθαρή κατάσταση. Το σφουγγάρισμα της κουζίνας αλλά και του μπάνιου κρίνετε απαραίτητο. Ακόμα το τρίψιμο των τοίχων του μπάνιου, ιδιαιτέρως αν υπάρχουν πλακάκια και μαρμάρινες επιφάνειες είναι επιτακτικό. Μαζί με τις επιφάνειες καθαρίστε και τους καθρέπτες τόσο του μπάνιου όσο και του υπόλοιπου σπιτιού. Η σκόνη είναι μεγάλος εχθρός της νοικοκυράς γι αυτό ένα καλό πέρασμα των επιφανειών των επίπλων αλλά και των πατωμάτων πάντα ωφελεί.

Στα υπνοδωμάτια τώρα κρίνετε απαραίτητη μια φορά την εβδομάδα η αλλαγή των κλινοσκεπασμάτων γιατί τα μικρόβια και η σκόνη καραδοκούν.

Πάντα θα πρέπει να γίνεται ένας έλεγχος στο ψυγείο για τυχόν προϊόντα που έχουν λήξει και ενδεχομένως να ευθύνονται για τις δυσάρεστες μυρωδιές που βγαίνουν από αυτό ενώ οι ηλεκτρικές συσκευές της κουζίνας (ηλεκτρική κουζίνα, φούρνος μικροκυμάτων) θα πρέπει να καθαρίζονται πολύ καλά και σχολαστικά από το υπολείμματα των τροφών. Τέλος, καλό θα ήταν να αποστειρώνετε μια φορά τη εβδομάδα τα σφουγγάρια σας, καθώς με την καθημερινή χρήση αποτελούν εστίες μικροβίων.

Έτσι θα Καθαρίσετε τον Απορροφητήρα σας Βήμα-Βήμα

thehomeissue_clean02

Τα παράθυρα είναι μεγάλος μπελάς για τις νοικοκυρές, η σκόνη πάντα κάνει τον καθαρισμό τους ακόμα πιο δύσκολο.

Κάθε μήνα Όσον αφορά τις δουλειές που θα πρέπει να κάνετε τουλάχιστον μια φορά το μήνα είναι να καθαρίζετε τα φωτιστικά του σπιτιού σας. Είναι σημεία που μαζεύουν αρκετή σκόνη και χρειάζονται σωστό καθαρισμό. Αν έχετε περσίδες στο σπίτι καλό θα ήταν να τις καθαρίζετε από τη σκόνη που μαζεύουν πολύ συχνά λόγω της τοποθέτησής τους μπροστά από την μπαλκονόπορτα ή τα παράθυρα. Επιπρόσθετα σας προτείνουμε να καθαρίζετε το πλυντήριο πιάτων, το πλυντήριο ρούχων και την ηλεκτρική σκούπα. Τέλος, επειδή μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάμε στο αυτοκίνητο, πολλοί το έχουν και ως δεύτερο σπίτι τους, επιβάλλεται ένα καλό καθάρισμα μέσα και έξω!

Καθάρισμα Μια Φορά την Εβδομάδα: Τα 6 Σημεία που Πρέπει να Προσέξετε

Θα ήταν πιο σωστό να μετακινείτε τα έπιπλα και να “ρουφάτε” τη σκόνη που εγκλωβίζετε ανάμεσα τους

Θα ήταν πιο σωστό να μετακινείτε τα έπιπλα και να “ρουφάτε” τη σκόνη που εγκλωβίζετε ανάμεσα τους

Κάθε 3-6 μήνες Στο διάστημα αυτών των μηνών θα πρέπει να ασχοληθείτε με το ψυγείο και να καθαρίσετε την επιφάνεια του, ιδιαίτερα στο κάτω μέρος του. Επίσης για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα καλό θα ήταν να το πλύνετε και εξωτερικά. Τροφές και φαγητά ενδεχομένως να έχουν αφήσει δυσάρεστα υπολείμματα τόσο εσωτερικά του, όσο και εξωτερικά. Η κουρτίνα του μπάνιου μπορεί να βρέχετε καθημερινά με νερό ωστόσο δε σημαίνει πως είναι και καθαρή. Γι΄ αυτό ένα καλό πλύσιμο με απορρυπαντικό θα την φρεσκάρει.

Μετακόμιση τώρα! Δυστυχώς υπάρχουν και σημεία που μπορεί να μην τα βλέπει η πεθερά ωστόσο εκεί μαζεύονται απίστευτες ποσότητες σκόνης. Σε αυτό το διάστημα μεταξύ 3 και 6 μηνών σας προτείνουμε να μετακινείτε τα έπιπλα και να “ρουφάτε” τη σκόνη που εγκλωβίζετε ανάμεσα τους. Στο υπνοδωμάτιο πρέπει απαραιτήτως να πλένετε τα παπλώματα, τα μαξιλάρια και να αερίζετε το στρώμα σας για να έχετε ένα πιο υγιεινό και άνετο ύπνο.

Να τι θα Συμβεί αν δεν Πλύνετε τα Μαξιλάρια σας για 2 Χρόνια

Το τζάκι χρειάζεται και αυτό την ετήσια φροντίδα του.

Το τζάκι χρειάζεται και αυτό την ετήσια φροντίδα του.

Βεράντα: Ο Απόλυτος Οδηγός Καθαρισμού σε 5 Βήματα

Κάθε χρόνο Μπορεί να γίνονται μια φορά το χρόνο ωστόσο είναι ίσως αυτές οι δουλειές που οι νοικοκυρές βαριούνται περισσότερο! Για εσάς που το χειμώνα έχετε το τζάκι σας συντροφιά και θέλετε να συνεχίσετε να το απολαμβάνετε δεν έχετε παρά να καθαρίζετε, κυρίως για λόγους ασφαλείας, την καμινάδα του. Επίσης ένας σχολαστικός καθαρισμός της ταπετσαρίας και των χαλιών επιβάλλεται για την μετάβαση από την άνοιξη στο καλοκαίρι. Ήρθε η ώρα των παραθυρόφυλλων. Ίσως από τις πιο δύσκολες και χρονοβόρες δουλειές του σπιτιού που θα πρέπει να μην αμελείτε. Η σκόνη κατά τη διάρκεια του χρόνου έχει σκεπάσει γα τα καλά τα παντζούρια ή τις αυλακώσεις των αλουμινίων και το επίμονο τρίψιμο μοιάζει ως μόνη αποτελεσματική λύση. Τέλος, οι κουρτίνες όλων των δωματίων θα πρέπει και αυτές με τη σειρά τους να φρεσκάρονται ανά δωμάτιο με προγραμματισμό μια φορά το χρόνο. Αν είστε καπνιστές αυτό σίγουρα θα πρέπει να γίνεται περισσότερο από μια φορά το χρόνο. Ο καπνός του τσιγάρου εμποτίζει τα υφάσματα προκαλώντας δυσάρεστες μυρωδιές. Διώξτε την Άσχημη Μυρωδιά του Τσιγάρου από το Σπίτι με Λίγο Μαλακτικό!

Μπείτε στην Κατηγορία Tips και βρείτε χιλιάδες έξυπνες, οικονομικές, εύκολες και γρήγορες συμβουλές πατώντας εδώ.




Δημοσιεύθηκε 2022-07-05 20:30:39

Back to top button