Συνταγές

Μακαρονάδα με σάλτσα φέτας και μελάτο αυγό

Ας μιλήσουμε για τον πιο θεϊκό συνδυασμού στον “κόσμο” του φαγητού όλα σε μια συνταγή, μακαρονάδα με σάλτσα φέτας και μελάτο αυγό!

Στην ερώτηση, ποια είναι η αγαπημένη μου μακαρονάδα η απάντηση δεν μπορεί παρά να είναι ΟΛΕΣ!

Δεν υπάρχει συνταγή για ζυμαρικά που δεν λατρεύω, με κάθε τρόπο μαγειρεμένη, με κάθε πιθανό συνδυασμό, χειμώνα καλοκαίρι, 1/12, 7/7, 24/24!
Και πως όχι άλλωστε αφού οι μακαρονάδες είναι το απόλυτο comfort food, η αξεπέραστη απόλαυση, η απόλυτη χορταστική επιλογή.

Μια μακαρονάδα λιτή που σερβίρεται ζεστή, απλά με λίγο ελαιόλαδο και μπόλικο πιπέρι, ή πιο πολύπλοκη με ιδιαίτερα υλικά είναι πάντα ευπρόσδεκτη.

Μακαρονάδα vegan, veggie, με κρέας, με λαχανικά, με σάλτσα λευκή ή κόκκινη, με ζυμαρικά μακριά, κοντά, χειροποίητα.

Το κεφάλαιο μακαρονάδα είναι ατελείωτο, μπορώ να μιλάω ώρες για το αγαπημένο μου φαγητό.

Η σημερινή μακαρονάδα με σάλτσα φέτας και ένα μελάτο αυγό στο σερβίρισμα είναι η καλύτερη λευκή μακαρονάδα που μαγείρεψα ποτέ, το εννοώ!

Και το λέω αυτό γιατί με τη σάλτσα φέτας υπήρξα διστακτική, καθώς η φέτα έχει έντονο χαρακτήρα αλλά με τον παρακάτω τρόπο έγινε ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ!

Λεπτομέρειες που αναδεικνύουν τη συνταγή

Τα ζυμαρικά

Σε αυτή τη μακαρονάδα η επιλογή είναι ελεύθερη, της πάνε κάθε είδους ζυμαρικά, διάλεξε οποιοδήποτε σχήμα.

Τα μακριά ζυμαρικά όπως τα σπαγγέτι, οι ταλιατέλες και το χοντρό μακαρόνι αγαπάνε την κρεμώδη σάλτσα φέτας εξίσου με τα κοντά σχήματα όπως τα τριβελάκια, οι πένες, τα σκιουφιχτά ή τα ριγκατόνι αλλά και ακόμη πιο μικρά σχήματα όπως το κοφτό μακαρόνι ή το κοράλι.

Φρόντισε να κρατήσεις τα ζυμαρικά al dente και να τα αλατίσεις σωστά, χωρίς υπερβολές γιατί η φέτα είναι αλμυρή.

Όταν ξεκινήσεις να βράζεις τα ζυμαρικά ετοίμασε και τη σάλτσα φέτας, ώστε να είναι ζεστά όταν θα ολοκληρώσεις τη μακαρονάδα.

Η σάλτσα φέτας

Η φέτα που αποφάσισα, μετά από δοκιμές, οτι ταιριάζει καλύτερα είναι η μαλακή.

Λόγος πρώτος, είναι λιγότερο αλμυρή, είναι πιο βουτυράτη και θα λιώσει τόσο σωστά δίνοντας στη σάλτσα βελούδινη υφή!

Από μπαχαρικά, προτιμώ το “γλυκό” μοσχοκάρυδο και λευκό πιπέρι, λόγω χειμώνα, όμως το καλοκαίρι ίσως πρόσθετα θυμάρι, πράσινο πιπέρι ή μοσχολέμονο.

Επίσης, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη σάλτσα φέτας σε συνδυασμό με νιόκι, να την προσθέσεις σε μια σούπα τραχανά ή να εμπλουτίσεις ένα κριθαρότο με αυτή.

Αλλά η φάση “σάλτσα φέτας” δεν τελειώνει στον σημερινό συνδυασμό.

Ταιριάζει με ντοματίνια, πιπεριές, αλλαντικά, ελιές, μπρόκολο, σπανάκι, μανιτάρια, προετοιμάζεις-σοτάρεις κτλ. και στο τέλος θα βάλεις το μείγμα φέτας.

Το μελάτο αυγό

Σίγουρα απαραίτητο για εμένα γιατί απογειώνει την μακαρονάδα αλλά αν θες το προσπερνάς.

Το δεύτερο σίγουρο είναι οτι το αυγό δεν μπορεί παρά να είναι μελάτο, ό,τι άλλο δεν έχει νόημα, θέλουμε τη νόστιμη ρευστότητά του!

Το αυγό θέλει βράσιμο ιδανικά 6½ λεπτά σε νερό που μόλις ξεκινά να βράζει.

Μόλις είναι έτοιμα τα βυθίζουμε για λίγο σε κρύο νερό και τα κρατάμε ζεστά.

Το λιγότερο που μπορώ να σας υποσχεθώ είναι μια ατελείωτη απόλαυση, δοκιμάστε την!


Εύα

Εύκολη μακαρονάδα με σάλτσα φέτας και μελάτο αυγό
Εύκολη μακαρονάδα με σάλτσα φέτας και μελάτο αυγό
ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ

Κατηγορία Συνταγής: Συνταγές με ζυμαρικά, Comfort Food, Εύκολες συνταγές, Το καθημερινό τραπέζι, Γεύμα σε 30′, Ελληνική κουζίνα

ΑΠΟΣΤΟΛΗ EMAIL

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 5 mins

ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ 30 mins

ΕΙΔΟΣ ΓΕΥΜΑΤΟΣ Κυρίως Πιατό

ΜΕΡΙΔΕΣ 4 άτομα

ΥΛΙΚΑ  

Υλικά

  • 500 γρ. ζυμαρικά
  • 180 ml γάλα φρέσκο
  • 250 γρ. μαλακή φέτα
  • 1 μεγάλο αυγό
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • ¼ κ.γ. λευκό πιπέρι
  • 1 κ.γ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Αλάτι

Επιπλέον θα χρειαστούμε για το σερβίρισμα

  • 4 αυγά
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Τριμμένο παξιμάδι, προαιρετικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ  

Τα μελάτα αυγά

  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε νερό και μόλις αρχίζει να ζεσταίνεται προσθέτουμε 1 κ.σ. ξύδι και τα αυγά, προσεκτικά για να μη σπάσουν.

  • Βράζουμε τα αυγά σε μέτρια φωτιά για 6-7′, αποσύρουμε, τα βγάζουμε αμέσως και τα τοποθετούμε σε μπολ με κρύο νερό για 1′.

Τα ζυμαρικά

  • Σε ευρύχωρη κατσαρόλα βράζουμε 5 λίτρα νερό, μόλις αρχίζει να κοχλάζει προσθέτουμε αλάτι και τα ζυμαρικά, τα οποία βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες.

  • Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα κρατάμε ζεστά.

Η σάλτσα φέτας

  • Στο μπλέντερ πολτοποιούμε το γάλα και τη φέτα μέχρι να γίνουν σαν κρέμα.

  • Προσθέτουμε το αυγό, το μοσχοκάρυδο, τα πιπέρια, το ελαιόλαδο και αλάτι, προαιρετικά, και συνεχίζουμε το χτύπημα για 10’’.

  • Σε ευρύχωρο τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και περιχύνουμε με τη σάλτσα φέτας.

  • Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

  • Ταιριάζει με ντοματίνια, πιπεριές, αλλαντικά, ελιές, μπρόκολο, σπανάκι, μανιτάρια, προετοιμάζεις-σοτάρεις κτλ. και στο τέλος θα βάλεις το μείγμα φέτας.
  • Σερβίρουμε τη μακαρονάδα, βάζοντας από ένα ολόκληρο αυγό σε κάθε πιάτο, πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο παξιμάδι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Keyword Comfort Food, Αυγά, Γάλα, Γεύμα σε 30΄, Ελληνική Κουζίνα, Εύκολες συνταγές, Ζυμαρικά, Μοσχοκάρυδο, Τυρί φέτα

Εδώ μπορείτε να δείτε και άλλες συνταγές για εύκολες και γρήγορες μακαρονάδες
Συνταγές για ταλιατέλες, σάλτσα με φέτα και αυγό μελάτο

Δημοσιεύτηκε !

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button