Συνταγές

Λουκάνικα με λαχανικά σε στιλ στιρ-φράι


Ένα εύκολο, γρήγορο και υγιεινό γεύμα για την οικογένεια.

Χρόνος: 25 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

Υλικά (για 4 άτομα):

2 φλ. περίπου μικρές πατατούλες (Baby), κομμένες σε τέταρτα

3-4 κουταλιές ελαιόλαδο

300 γρ. περίπου λουκάνικα (όχι παραδοσιακά), είτε γερμανικού τύπου, είτε αγγλικά, είτε Φρανκφούρτης, σε φετάκια

½ κόκκινη, ½ κίτρινη και ½ πράσινη πιπεριά, σε τετραγωνάκια

1 μέτριο κολοκυθάκι, κομμένο κατά μήκος και σε φετάκια

1 μικρό καρότο, σε λεπτές ροδέλες

1 μικρό κρεμμύδι, σε φετάκια

½ κοφτό κουταλάκι σκόρδο σε σκόνη

1 κοφτό κουταλάκι ρίγανη + 1 κοφτό κουταλάκι ξηρό θυμάρι

½ φλ. ζωμός κότας (φτιαγμένος με ένα κομματάκι κύβο και νερό)

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Ζεσταίνετε 2 κουταλιές λάδι σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό καλύτερα τηγάνι σε μέτρια/δυνατή φωτιά και προσθέτετε τις πατατούλες. Τις αλατοπιπερώνετε και τις σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν καλά και να ψηθούν, για8-10 λεπτά περίπου. Τις βγάζετε και τις κρατάτε στην άκρη.

Βάζετε στο ίδιο τηγάνι 1 ακόμη κουταλιά λάδι και σοτάρετε τα λουκάνικα τα λουκάνικα και τα σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν, για 4-5 περίπου λεπτά. Τα βγάζετε και τα κρατάτε στην άκρη.

Βάζετε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι με το καρότο, μέχρι να μαραθούν και το κρεμμύδι να αρχίσει να παίρνει χρώμα. Προσθέτετε τις πιπεριές και το κολοκυθάκι, τα πασπαλίζετε όλα με τη σκόνη σκόρδου, τη ρίγανη και το θυμάρι και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθούν όλα τα λαχανικά, για 2 περίπου λεπτά, ανακατεύοντάς τα κάθε τόσο.

Επιστρέφετε τις πατατούλες και τα λουκάνικα στο τηγάνι, και τα ανακατεύετε όλα μαζί. Τα περιχύνετε με το ζωμό κότας και βράζετε το φαγητό για 5 ακόμη λεπτά. Ελέγχετε το αλατοπίπερο και σερβίρετε το φαγητό με μπόλικο φρέσκα ψωμί.

Σημείωση: Αν θέλετε να δώσετε πιο έντονη γεύση στο φαγητό, προσθέτετε 1/4-1/2 κοφτό κουταλάκι μπούκοβο, ή νιφάδες τσίλι, μαζί με τη ρίγανη και το θυμάρι.


Δημοσιεύτηκε !

Back to top button