Συνταγές

Λαζάνια με μανιτάρια και γάλα καρύδας

Καθώς διανύουμε την περίοδο της Σαρακοστής και έρχεται η Μεγάλη Εβδομάδα, πολλοί είναι εκείνοι που νηστεύουν. Και ψάχνουν νόστιμες και υγιεινές συνταγές. Η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος, η Μαρίνα Πόγκα έχει την ιδανική συνταγή για όσους νηστεύουν ή έχουν αποβάλει μόνιμα τα ζωικά παράγωγα απ’ τη διατροφή τους… Λαζάνια με μανιτάρια και γάλα καρύδας

ΥΛΙΚΑ

750 γρ. Μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες

170 γρ. Καλαμπόκι σε κονσέρβα

2 πράσα ( το λευκό μέρος) κομμένα σε ροδέλες

1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε κύβους

1 καρότο κομμένο σε κύβους

1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη

1 πράσινη πιπεριά κέρατο ψιλοκομμένη

2 σταγόνες λάδι τρούφας ( όσοι δεν την αγαπάτε μπορείτε να την αποφύγετε)

μια σκελίδα σκόρδο

1 συσκευασία λαζάνια

20 ml γάλα καρύδας σε κονσέρβα

4 κ. Σ ελαιόλαδο

αλάτι , φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την μπεσαμέλ

4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

6 κ. Σούπας αλεύρι

1 lt γάλα βρώμης ή αμυγδάλου

αλάτι , φρεσκοτριμμένο πιπέρι

λίγη τριμμένη φρυγανιά για την επιφάνεια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε φαρδύ τηγάνι ή Γουόκ.

Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα λαχανικά.

Μαγειρεύουμε 5-7 λεπτά , αλατοπιπερώνουμε καλά και προσθέτουμε το λάδι τρούφας και το γάλα καρύδας.

Αφήνουμε το μείγμα στη άκρη έχοντας αρκετά υγρά

Γεμίζουμε ένα μπολ με ζεστό νερό και βυθίζουμε τα λαζάνια για 2 λεπτά ή τα βράζουμε για 2-3 λεπτά .

Σε ταψί περίπου 15*34 εκ βάζουμε 1 κουτ σ. Ελαιόλαδο και 3-4 κ. Σ. Νερό.

Απλώνουμε μια στρώση λαζάνια και στη συνέχεια μια στρώση από τα λαχανικά.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα λαχανικά.

Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ.

Ζεσταίνουμε το φυτικό γάλα, να είναι χλιαρό.

Σε κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το αλεύρι. Καβουρδίζουμε για λίγα λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα όλο μαζί ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Όταν η μπεσαμέλ αρχίζει να πήζει την προσθέτουμε στο ταψί πάνω από τα λαζάνια με τα λαχανικά .

Πασπαλίζουμε με 2-3 κ. Σούπας τριμμένη φρυγανιά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει (περίπου 20 -30 λεπτά)

Διαβάστε επίσης

Σας έχουμε τη συνταγή για την πιο υγιεινή καρμπονάρα με φρέσκα σπαράγγια!

Εσύ πλένεις το ρύζι πριν το μαγειρέψεις; Αν όχι, δες γιατί πρέπει να ξεκινήσεις τώρα!

Δεν τρελαίνεσαι κι εσύ για αγκινάρες; Σου βρήκαμε την πιο νόστιμη συνταγή με μαραθόριζα και λαχανικά!




Δημοσιεύτηκε !

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button