Συνταγές

Κριθαράκι με γλιστρίδα και ντομάτα


Υλικά

1 κρεμμύδι ή 100 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια

3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

600 γρ. ώριμες ντομάτες

Αλάτι και πιπέρι

250 γρ. γλυστρίδα

Λίγο φρέσκο δυόσμο (φύλλα)

200 γρ. κριθαράκι

Αναρή ξερή, τριμμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά τη γλυστρίδα, στραγγίζουμε και την κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια (μαζί με τα κοτσάνια – αφαιρούμε μόνο τα πολύ σκληρά).

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι ή τα φρέσκα κρεμμυδάκια και μαραίνουμε με το ελαιόλαδο.  Τρίβουμε τις ντομάτες και τις προσθέτουμε μαζί με αλάτι και πιπέρι. Μισοσκεπάζουμε και ψήνουμε για 5’ σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε στη συνέχεια τη γλιστιρίδα και τον δυόσμο και ψήνουμε για 5’ ακόμα. Προσθέτουμε το κριθαράκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο, ανακατεύοντας που και που, για 5’ ακόμα.

Σερβίρουμε με τριμμένη αναρή (αιγοπρόβεια ή αιγινή, για περισσότερη γεύση).


Δημοσιεύτηκε !

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button