Συνταγές

Καλαμαράκια κρασάτα με χωριάτικα μακαρόνια


Υλικά

1 κιλό καλαμαράκια

1 μέτριο κρεμμύδι

50 γρ. ελαιόλαδο

200 γρ. κόκκινο κρασί

1 ξύλο κανέλα

1 φύλλο δάφνη

Πιπέρι ακοπάνιστο

300 γρ. ντομάτες, ψιλοκομμένες

Θαλασσινό αλάτι

500 γρ. μακαρόνια χωριάτικα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τα καλαμαράκια (καθαρισμένα) και τα κόβουμε σε μέτρια κομμάτια, αν είναι μεγάλα. Αλλιώς τα αφήνουμε ολόκληρα.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με το ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά. Μόλις μαραθεί, προσθέτουμε τα καλαμαράκια και τα ψήνουμε για 2-3’, μέχρι να αλλάξουν χρώμα και να κατεβάσουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε τότε το κρασί, την κανέλα, τη δάφνη και το πιπέρι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 3’ ακόμα και ρίχνουμε τις ντομάτες και λίγο αλάτι.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και ψήνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμαράκια. Προσθέτουμε τότε τα μακαρόνια, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο. Μόλις απορροφήσουν τα υγρά, προσθέτουμε 1 φλιτζάνι τσαγιού ζεστό νερό και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι τα μακαρόνια να ψηθούν. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμα ζεστό νερό.


Δημοσιεύτηκε !

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button