Auto

Ευρώπη και Κίνα έτοιμες για συμβιβασμό με φόντο τους δασμούς

Μπορεί να φτάσαμε στο «παρά πέντε» αλλά φαίνεται πως η Ευρώπη και η Κίνα βρήκαν μια συμβιβαστική λύση προκειμένου να αποφευχθούν οι πρόσθετοι δασμοί προς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα κινεζικής προέλευσης. Που φυσικά θα πυροδοτούσαν τη σκληρή απάντηση της Κίνας προς τους ευρωπαίους κατασκευαστές.  

Τελικά κι έπειτα από μαραθώνιες διαβουλεύσεις, έγκυρες δημοσιογραφικές πηγές του εξωτερικού αναφέρουν οι δύο πλευρές βρίσκονται πάρα πολύ κοντά σε μια συμβιβαστική λύση. Η οποία ακούει στο όνομα «καθορισμός ελάχιστης τιμής» για τις κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες που πουλούν ηλεκτρικά μοντέλα στην Γηραιά Ήπειρο. Μια λύση σαφώς πιο επωφελείς από την επιβολή πρόσθετων δασμών ύψους 35,5% στα κινεζικής προέλευσης EV.

Ευρώπη και Κίνα εξετάζουν τη λύση του καθορισμού ελάχιστης τιμής προκειμένου να αποφευχθούν οι πρόσθετοι δασμοί στα εκ Κίνας ηλεκτρικά αυτοκίνητα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: BYD Atto 3, ανάσα ανακούφισης

Σε δήλωση που αναρτήθηκε στο X, ο Valdis Dombrovskis, επίτροπος εμπορίου της EE χαρακτήρισε «εποικοδομητική» τη συζήτησή του με τον Wang Wentao, Κινέζο υπουργό Εμπορίου. Τονίζοντας πως «η ΕΕ και η Κίνα θα θα εντείνουν τις προσπάθειες για να βρουν μια αποτελεσματική, εφαρμόσιμη και συμβατή με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου λύση στις διαφορές».

Δήλωση επί του θέματος έκανε και η αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή, λέγοντας πως οι δύο πλευρές θα εξετάσουν πολύ σοβαρά τις δεσμεύσεις τιμών. Που στην ουσία πρόκειται για συμφωνίες όπου ένας εμπορικός αντισυμβαλλόμενος δεσμεύεται να ορίσει κατώτατα όρια τιμών πώλησης στα προϊόντα του.

China Cars

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: MG ZS EV 72 kWh, χιλιομετροφάγος;

Όλα αυτά τη στιγμή που η Κομισιόν, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει αναβάλει την ψηφοφορία των κρατών-μελών αναφορικά με το αν επιθυμούν να τεθούν σε ισχύ οι πρόσθετοι δασμοί.   
 




Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-27 16:16:32

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button