Οικονομία

Εκατό χρόνια από την ίδρυση της Ένωσης Χημικών, ανοίγει δρόμους στην επιστήμη

Στην κατάμεστη και επιβλητική αίθουσα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κατά τη διάρκεια της ιστορικής εορταστικής εκδήλωσης για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Ένωσης Ελλήνων Χημικών (ΕΕΧ), φορέας που εποπτεύεται από το Υπουργείο Ανάπτυξης, η υφυπουργός Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου, εξήρε το έργο και την πολυετή προσφορά της Ένωσης, υπογραμμίζοντας τη διαχρονική της συμβολή στη χημεία, τη βιομηχανία, την τεχνολογία και την εκπαίδευση.

Η Υφυπουργός Ανάπτυξης τόνισε τη σημασία της ΕΕΧ ως διαρκούς συμβούλου της πολιτείας σε θέματα δημόσιας υγείας και περιβάλλοντος, ενώ ανέδειξε τον καίριο ρόλο της στην προώθηση καινοτόμων και βιώσιμων λύσεων στην ελληνική βιομηχανία. «Σε έναν κόσμο που αντιμετωπίζει ολοένα και πιο σύνθετες προκλήσεις, όπως η κλιματική αλλαγή, η Ένωση Ελλήνων Χημικών καλείται να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο, προωθώντας τη χημεία ως εργαλείο λύσεων για την οικονομική ανάπτυξη και την προστασία των φυσικών πόρων», επισήμανε.

Παράλληλα, η Υφυπουργός αναφέρθηκε στη συμβολή της Ένωσης στη διαμόρφωση των επόμενων γενεών επιστημόνων μέσω της εκπαίδευσης και των διαγωνισμών που προάγουν την επιστήμη και την καινοτομία.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 23ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Χημείας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων πολιτικών κομμάτων και της Αυτοδιοίκησης και διακεκριμένων ομιλητών από την ελληνική και διεθνή επιστημονική κοινότητα, όπως ο Νικόλαος Θωμαΐδης, Αντιπρόεδρος του ΕΚΠΑ, και η Angela Agostiano, Πρόεδρος της European Chemical Society.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-27 10:33:08

Back to top button