Υγεία

Έχετε χαμηλή λίμπιντο; 6 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να την «απογειώσετε»

Από την διατροφή μέχρι και την επικοινωνία με τον σύντροφό σας, υπάρχουν φυσικοί τρόποι να αυξήσετε τη λίμπιντο σας.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να βελτιώσετε τη σεξουαλική σας ζωή, ανέβαζοντας τη λίμπιντο και τη σεξουαλική σας ορμή.

Είτε είστε άντρας είτε γυναίκα, το άγχος της καθημερινότητας, η σχέση με τον σύντροφό σας ή κάποια προβλήματα υγείας μπορεί να σας κάνουν να χάσετε τη διάθεσή σας για σεξουαλική δραστηριότητα.

Πως, όμως, μπορείτε, να επαναφέρετε την όρεξή σας και να ανεβάσετε τη λίμπιντο και να βελτιώσετε τη σχέση σας. Δείτε παρακάτω 5 απλές συμβουλές.

Αποβάλλετε το άγχος

Όσο υγιείς και να είστε, το άγχος επηρεάζει την καθημερινότητά σας, από το πως διαχειρίζεστε τα μικρά πράγματα μέχρι την σεξουαλική σας ζωή.

Ειδικά για τους άντρες, μελέτες έχουν δείξει ότι το αυξημένο άγχος είναι μια από τις κύριες αιτίες στυτικής δυσλειτουργίας.

Για να ξεπεράσετε αυτά τα προβλήματα, βρείτε δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε, πέρα από την δουλειά σας, τις οποίες απολαμβάνετε και σας φτιάχνουν τη διάθεση. Αυτό μπορεί να είναι η γυμναστική, κάποια καλλιτεχνική δραστηριότητα ή ακόμα και οι δουλειές του σπιτιού μπορεί να σας χαλαρώνουν.

Μόλις αποβάλλετε το άγχος από μέσα σας και ξεχαστείτε, θα δείτε τη διάθεσή σας να φτιάχνει και τη λίμπιντο να ανεβαίνει.

Διαβάστε επίσης: Τι προκαλεί στο σώμα και την ψυχική υγεία μας η αποχή από την ερωτική επαφή

Εστιάστε στα προκαταρκτικά

Όσο καλύτερη είναι η σεξουαλική εμπειρία για κάποιον, τόσο περισσότερη διάθεση θα έχει για να το κάνει συχνότερα.

Για να κάνετε καλύτερη την εμπειρία της σεξουαλικής επαφής με τον σύντροφό σας, αφιερώστε λίγο περισσότερο χρόνο στα προκαταρκτικά, δώστε χρόνο ο ένας στον άλλον και όταν έρθει η ώρα για την σεξουαλική επαφή, η λίμπιντό σας θα είναι ήδη στα «ύψη».

Προσέξτε τη διατροφή σας

Όπως έχουμε γράψει και στο iatropedia.gr, υπάρχουν τροφές που μπορούν να μειώσουν ή να «απογειώσουν» τη σεξουαλική ορμή σας.

Το να ακολουθήσετε μια θρεπτική διατροφή μπορεί να ωφελήσει τη σεξουαλική ορμή των ανθρώπων προάγοντας την καλή κυκλοφορία και την υγεία της καρδιάς.

Από την άλλη, βγάζοντας κάποια φαγητά από την καθημερινή σας διατροφή, μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε τα σεξουαλικά προβλήματα.

Προτιμήστε να τρώτε περισσότερα λαχανικά, φαγητά με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και αρκετές πρωτεΐνες, ενώ αποφύγετε τα fast food, τα υπερ επεξεργασμένα τρόφιμα και το αλκοόλ. Φάτε περισσότερες μπανάνες, σύκα και αβοκάντο που θεωρούνται «αφροδισιακά» φρούτα.

Γυμναστείτε

Η άσκηση, ειδικά στους άντρες μπορεί να ανεβάσει τα επίπεδα τεστοστερόνης στον οργανισμό και να βελτιώσει τη σεξουαλική σας υγεία.

Αν θέλετε να ανεβάσετε τη λίμπιντο σας, αφιερώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας για να κάνετε γυμναστική. Πέρα από τις ορμόνες του στρες που μειώνονται, θα φτιάξει η διάθεσή σας και ίσως νιώσετε και καλύτερα με το σώμα σας.

Η επαφή με το σώμα μας και πως νιώθουμε με αυτό είναι ένας σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει τη σεξουαλική επιθυμία.

Δείτε επίσης: Λίμπιντο: Άγχος, αλκοόλ και παιδιά «σκοτώνουν» τη σεξουαλική επιθυμία

Κοιμηθείτε καλά

Ο επαρκής και ποιοτικός ύπνος είναι σημαντικός, όχι μόνο για τη συνολική υγεία, αλλά και για τη σεξουαλική υγεία.

Η εξάντληση είναι μια αιτία για μειωμένη ερωτική επιθυμία, γι’ αυτό είναι σημαντικό να ξεκουράζεστε επαρκώς.

Επικοινωνήστε με τον σύντροφό σας

Η ποιότητα μιας σχέσης παίζει, επίσης, ρόλο «κλειδί» στη λίμπιντο και στη σεξουαλική επιθυμία.

Μιλήστε ανοιχτά με τον/την σύντροφό σας για όσα σας απασχολούν και δημιουργήστε μια οικειότητα και σύνδεση που θα σας βοηθήσουν να νιώσετε άνετα και στο κρεβάτι σας.

Ωστόσο, σε περίπτωση που η μειωμένη λίμπιντο μπορεί να είναι απόρροια κάποιας υποκείμενης ιατρικής πάθησης, οφείλετε να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας για να σας προτείνει την κατάλληλη θεραπεία.

Φωτογραφία iStock


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-26 10:57:12

Back to top button