Πολιτική

Χρηματοδότηση από τη Βουλή μνημείου πεσόντων για τη μάχη στο Καλπάκι το 1940

«Η Βουλή σήμερα εκπληρώνει ένα ιστορικό χρέος απέναντι στους 14.000 ανθρώπους που έπεσαν στα πεδία των μαχών για την ελευθερία της χώρας μας», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνος Τασούλας, κατά την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ της Βουλής και του δήμου Πωγωνίου, για τη χρηματοδότηση της ανέγερσης Μνημείου Πεσόντων στις μάχες του έπους του ’40 στο ηρωικό Καλπάκι.

Η Βουλή θα προσφέρει για την υλοποίηση του έργου 600.000 ευρώ. Το έργο έχει αναλάβει να μελετήσει και να υλοποιήσει ο δήμος Πωγωνίου με τη συνεργασία και τη βοήθεια του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ενώ η ανέγερση του μνημείου εντάσσεται σε μια ευρύτερη ενότητα ενός ιστορικού πάρκου που θα γίνει στο Καλπάκι με την ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό του υπάρχοντος Ιστορικού Μουσείου και με την ανάδειξη των σημείων όπου έγιναν οι μάχες του έπους του ’40.

Στην υπογραφή της Σύμβασης παρέστησαν ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, ο πρόεδρος του Σωματείου Συγγενών Πεσόντων του έπους του ΄40 και πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής και υπουργός, Γεώργιος Σούρλας, ο δήμαρχος Πωγωνίου, Κωνσταντίνος Καψάλης και εκπρόσωποι της εταιρείας που εκπόνησε τη μελέτη.


Δημοσιεύτηκε ! 2021-07-30 23:17:32

Back to top button
el Greek
X