Παράξενες ειδήσεις

«Φορολογήστε τους πλούσιους» – Το μήνυμα της ΑOC στο φετινό Met Gala

Στην πρώτη της εμφάνιση στο Met Gala τη Δευτέρα, η Αλεξαντρία Οκάσιο-Κορτέζ (AOC), μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, και εκ της προοδευτικής πτέρυγας των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ,  έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα για τις κάμερες και τις διασημότητες στη μέση της: «Φορολογήστε τους πλούσιους».

Η Κορτέζ φορούσε ένα λευκό, στράπλες φόρεμα που είχε το μήνυμα χαραγμένο με κόκκινο χρώμα στην πλάτη.

Σύμφωνα με τη Vogue, το φόρεμα δημιουργήθηκε από τον Brother Vellies.

Η κ. Κορτέζ επέκρινε πρόσφατα τον Δημοκρατικό γερουσιαστή Τζο Μάντσιν επειδή προέτρεψε τους Δημοκρατικούς να επιβραδύνουν την ψήφιση ενός νομοσχεδίου κοινωνικών δαπανών ύψους 3,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο η ίδια υποστηρίζει ένθερμα.

Εξάλλου πολύς λόγος γίνεται εδώ και καιρό για την αύξηση της φορολόγησης των εταιρειών. Πολλοί Δημοκρατικοί, ιδίως εκ της προοδευτικής πτέρυγας έχουν ταχθεί υπέρ της αύξησης του φόρου του πλούτου.

REUTERS/MARIO ANZUONI

Το φετινό Met Gala έρχεται αφού η πανδημία του κορωνοϊού ανάγκασε την ακύρωση της περσινής διοργάνωσης. Το θέμα φέτος είναι «Στην Αμερική: Ένα λεξικό της μόδας».

Γνωστό για τα εκκεντρικά ντυσίματα και θέματά του, το Met Gala διεξάγεται κανονικά κάθε χρόνο, ως το μεγαλύτερο event μόδας.  Ονομάζεται επίσημα το Costume Institute Gala ή Costume Institute Benefit και επίσης γνωστό ως Met Ball, είναι μια ετήσια εορταστική εκδήλωση για όφελος του Ινστιτούτου Κοστουμιών του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης στη Νέα Υόρκη.

eportal.gr
Δημοσιεύτηκε !
2021-09-14 11:55:00

Back to top button
el Greek
X