Υγεία

Φάρμακο AstraZeneca για τον κορωνοϊό: 83% αποτελεσματικό

Η AstraZeneca ανακοίνωσε σήμερα ότι το φάρμακό της αντισωμάτων κατά της COVID-19 είναι 83% αποτελεσματικό στον περιορισμό του κινδύνου συμπτωματικής νόσησης σε διάστημα έξι μηνών, όπως έδειξε η κλινική μελέτη. 

Η θεραπεία χορηγείται σε ενέσιμη μορφή και ονομάζεται AZD7442 ή Evusheld, είχε προηγουμένως δείξει ότι παρέχει 77% προστασία κατά της συμπτωματικής νόσου έπειτα από τρεις μήνες, σε προηγούμενη απεικόνιση των αποτελεσμάτων της δοκιμής τελικού σταδίου PROVENT τον Αύγουστο.

Ξεχωριστή δοκιμή, που έγινε σε ασθενείς με ήπια ως μέτρια COVID-19, έδειξε ότι μια υψηλότερη δόση της θεραπείας AZD7442 μειώνει τον κίνδυνο επιδείνωσης των συμπτωμάτων κατά 88% όταν αυτή χορηγείται εντός τριών ημερών από την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων.

«Τα νέα αυτά δεδομένα προστίθενται στον όλο και μεγαλύτερο όγκο αποδείξεων που υποστηρίζουν τη δυνατότητα του AZD7442 να κάνει σημαντική διαφορά στην πρόληψη και την θεραπεία της COVID-19» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της εταιρείας Μενέ Πάγκαλος.
Δημοσιεύτηκε ! 2021-11-18 11:09:31

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button
el Greek
X