Συνταγές

Συνταγή για τάρτα κολοκυθιού με ντομάτα και μυρωδικά

Τα κολοκυθάκια αυτή την εποχή είναι στα καλύτερα τους! Τα συνδυάζεις με φρέσκια ντομάτα, μυρωδικά και κάπως έτσι απογειώνεις το καλοκαίρι σου.

Συστατικά

  • 1 φύλλο κρούστας
  • 5 μέτρια κολοκυθάκια, καλά καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες και λιωμένες
  • 50 γρ. παρμεζάνα
  • 8 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 2 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • Διάφορα μυρωδικά της επιλογής σου (ρίγανη, βασιλικός, θυμάρι)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στον αέρα στους 200 βαθμούς C.
  • Ραντίζεις τα κολοκυθάκια σου μαζί και το σκόρδο με ελαιόλαδο και τα αγαπημένα σου μυρωδικά.
  • Στρώνεις το φύλλο κρούστας σε ταψάκι – κατά προτίμηση ορθογώνιο – και κάνεις μερικές τρυπούλες με το πιρούνι στην επιφάνειά του να μην φουσκώσει περίεργα.
  • Καθαρίζεις τα ντοματίνια σου.
  • Ρίχνεις την παρμεζάνα στο φύλλο και προσθέτεις τα κομμένα κολοκυθάκια και τα ντοματίνια. Φρόντισε το ένα να μισοακουμπά επάνω στο άλλο σε σειρές και να καλύπτεται όλη η επιφάνεια.
  • Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 18-20 λεπτά. Αφαιρείς από το φούρνο, προσθέτεις λίγη παρμεζάνα ακόμη και ψήνεις για 10 λεπτά.
  • Κόβεις σε κομμάτια και μοιράζεις.
Ετικέτες ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙ,ΤΑΡΤΑ


Δημοσιεύτηκε !

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button
el Greek
X