Συνταγές

Συνταγή για παραδοσιακά σουτζουκάκια

Τα σουτζουκάκια είναι ένα από τα πιο παραδοσιακά, Ελληνικά πιάτα και ότι ωραιότερο για το Κυριακάτικο τραπέζι. 

Συστατικά

  • 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 100 γρ. ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί
  • 150 ml κόκκινο κρασί
  • 3 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
  • 1/2 κ. γλ. κίμινο
  • 150 ml  ελαιόλαδο
  • 500 γρ. σάλτσα ντομάτας τριμμένη
  • 1 κουτ. γλυκού βούτυρο
  • 100 ml κρασί
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 μικρό ξυλάκι κανέλα
  • 5 κόκκους μπαχάρι
  • αλάτι,
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βρέχεις το ψωμί με το κρασί και το αφήνεις μέσα σε ένα μπολ για 10 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσει
  • Προσθέτεις στο μπολ τον κιμά, το σκόρδο, το κίμινο, τα 30 ml λάδι, αλάτι και πιπέρι
  • Ζυμώνεις καλά με τα χέρια σου και πλάθεις τα σουτζουκάκια
  • Τα τοποθετείς το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα ταψί και ρίχνεις 30 ml ελαιόλαδο ακόμη
  • Τα αφήνεις να ψηθούν για 10 περίπου λεπτά στους 200°C.
  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνεις την τριμμένη σάλτσα ντομάτας 30 ml ελαιόλαδο, το βούτυρο, το κρασί, τη ζάχαρη, την κανέλα, το μπαχάρι αλάτι και πιπέρι
  • Αφήνεις τη σάλτσα να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 10 περίπου λεπτά και την αφαιρείς
  • Ρίχνεις τον ζωμό στη σάλτσα και ανακατεύεις καλά
  • Την προσθέτεις στα σουτζουκάκια τα τοποθετείς και πάλι στο φούρνο και τα αφήνει να ψηθούν για 20 περίπου λεπτά
  • Τα γυρνάς 2-3 φορές ώστε να ψηθούν και από τις δύο πλευρές
  • Είναι έτοιμα για σερβίρισμα
  • Μπορείς να τα συνοδεύσεις με ρύζι ή με σαλάτα

Δημοσιεύτηκε !

Back to top button
el Greek
X