Συνταγές

Συνταγή για ζεστό Gluhwein, το πιο γλυκό κρασί των Χριστουγέννων

Μπορεί τα Χριστούγεννα να φημίζονται για το πλούσιο και λαχταριστό τους φαγητό, όμως, υπάρχει ένα κρασί που πάντα κατορθώνει να πρωταγωνιστεί. Ο λόγος για το περίφημο Glühwein, το οποίο φέτος θα το ετοιμάσεις με τα δικά σου χεράκια στην κουζίνα σου. 

Συστατικά

  • 8 κομματάκια κανέλα
  • 3/4 του φλιτζανιού λευκή ζάχαρη
  • 1 μπουκάλι κόκκινο κρασί
  • 12 ολόκληρα γαρίφαλα
  • 1 πορτοκάλι, κομμένο σε φέτες

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, ρίχνεις το κόκκινο κρασί. Το αφήνεις να βράσει για λίγα λεπτά – σε καμία περίπτωση μέχρι να κοχλάσει –  σε μέτρια φωτιά. Προσθέτεις τα υπόλοιπα συστατικά και συνεχίζεις να βράζεις για περίπου 5 λεπτά.
  • Το αφήνεις στην άκρη να κρυώσει για 1 ώρα.
  • Αφού στραγγίξεις το ρόφημα – για να φύγουν τα μπαχαρικά και το πορτοκάλι – , σερβίρεις σε ένα καλό γυάλινο ποτήρι και απολαμβάνεις.
Ετικέτες GLUHWEIN

Δημοσιεύτηκε !

Back to top button
el Greek
X