Γυναίκα

Ρία Μουρατίδου: Η 18χρονη κόρη της Νόνης Δούνια φεύγει στη Νέα Υόρκη για σπουδές

Η Νόνη Δούνια και η κόρη της Ρία Μουρατίδου παραχώρησαν κοινή συνέντευξη στο περιοδικό OK!.

Η υποψήφια Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας μίλησε για τη σχέση μητέρας – κόρης, περνώντας σε εξομολογήσεις για τις όμορφες αλλά και πιο έντονες στιγμές τους με την 18χρονη Ρία Μουρατίδου να μιλά με τη σειρά της για την μητέρα της.

Έχοντας περάσει από πολύ ανταγωνιστικούς χώρους, έχεις πάρει πάρα πολλά μαθήματα μέχρι σήμερα. Όπως είπες συνοπτικά στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ, «ο αθλητισμός μού δίδαξε την πειθαρχία, η μόδα τη σημασία της αισθητικής, η υποκριτική τη διπλωματία και με έβαλε και στις τέχνες, η παρουσίαση μου έμαθε πώς μπορούμε να έχουμε καλά αντανακλαστικά και η πολιτική μού δίδαξε την αρετή να προσφέρεις στο κοινωνικό σύνολο».

Ποια μαθήματα έχεις πάρει από την οικογένεια που δημιούργησες; Από τον σύζυγό σου, Κυριάκο Μουρατίδη, και τα παιδιά σας, Στάθη και Ρία;

Νόνη: Από τον Κυριάκο έχω μάθει να λύνω τα θέματα με ηρεμία. Έχω καταλάβει ότι τα πάντα μπορούν να αντιμετωπιστούν όταν υπάρχει θέληση και ότι ο καλύτερος τρόπος να διαχειριστείς οποιαδήποτε απρόοπτη ή δύσκολη κατάσταση είναι με ψυχραιμία και χαμηλούς τόνους, χωρίς εντάσεις. Από τον Στάθη έχω μάθει ότι πρέπει να παίρνω τον χρόνο μου και να περιμένω πότε ο άλλος θέλει να κουβεντιάσει μαζί μου. Και από τη Ρία, να μην το βάζω κάτω, να είμαι στοχοπροσηλωμένη και να λύνω τις διαφορές μου πριν πέσω στο κρεβάτι.

Ρία, η μαμά σου έχει παραδεχτεί ότι είναι πολύ ισχυρογνώμων και ότι γενικά έχει τον ψυχαναγκασμό να ελέγχει τον άλλο. Είναι όντως αυστηρή ως μητέρα;

Ρία: Το ότι είναι αυστηρή ισχύει, αλλά πάντα με μέτρο και ποτέ άδικα. Και μόνο σε σημαντικά θέματα που αφορούν το μέλλον μας, για παράδειγμα, το σχολείο και η συμπεριφορά μας. Μεγαλώνοντας, όμως, δεν ένιωσα ποτέ πως ήταν υπερβολικά αυστηρή ή άδικη μαζί μου. Αντιθέτως, όσο περνάνε τα χρόνια καταλαβαίνω πως με το να είναι αυστηρή για συγκεκριμένους λόγους μάς βοήθησε να μεγαλώσουμε με αρχές και μας έμαθε να εκτιμάμε όσα μας δίνονται.

Νόνη, τι ονειρεύεσαι για την κόρη σου;

Νόνη: Να είναι υγιής, ευτυχισμένη, ανεξάρτητη και ελεύθερη. Κατά τα λοιπά, ονειρεύομαι ό,τι ονειρεύεται εκείνη για τη ζωή της. Δική της η ζωή, δικά της και τα όνειρα.

Ρία πώς σχεδιάζεις το δικό σου μέλλον;

Ρία: Δεν μπορώ να πω ότι έχω κάποιο ιδιαίτερο σχέδιο. Προσπαθώ να ευχαριστιέμαι την κάθε στιγμή που περνά. Στη συγκεκριμένη περίοδο της ζωής μου προτεραιότητα έχουν οι σπουδές μου. Με δέχτηκαν στο fashion institute of technology στη Νέα Υόρκη για να σπουδάσω fashion business management.

Θα ήθελα να εστιάσω σε αυτό, αλλά ταυτόχρονα και να περνάω καλά και να εξερευνώ τον κόσμο γύρω μου. Αργότερα, όταν πλέον ολοκληρώσω τις σπουδές μου, ιδανικά θα ήθελα να κάνω μια δουλειά που θα μου δίνει χαρά. Απλά ακόμα είναι πολύ νωρίς να οριστικοποιήσω το τι ακριβώς.


Δημοσιεύτηκε ! 2024-05-24 20:00:35

Back to top button