Συνταγές

Πουργούρι με κοτόπουλο και πολύχρωμες πιπεριές


ΥΛΙΚΑ
2  (600γρ.)  φιλέτα κοτόπουλου
1/3 φλ. ελαιόλαδο
1 φλ. ξηρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλ. φιδέ
2 ½ φλ. πουργούρι
1 φλ. κόκκινη γλυκιά πιπεριά ψιλοκομμένη
1 φλ. κίτρινη γλυκιά πιπεριά ψιλοκομμένη
1 φλ. πορτοκαλί γλυκιά πιπεριά ψιλοκομμένη
1 φλ. σκουρόχρωμα κολοκυθάκια τριμμένα στη χοντρή μεριά του τρίφτη
1 φλ. 100% φυσικός πολτός ντομάτας (Tomato Sauce) Quasimodo
1 κύβο ζωμό λαχανικών
1 κοφτό κουταλάκι μαύρο πιπέρι
1 ½ κουταλάκι μαγειρικό αλάτι
7 φλ. νερό ζεστό
γιαούρτι για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβετε το κοτόπουλο σε μικρούς κύβους.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, για
2-3 λεπτά περίπου. Βάζετε το κοτόπουλο και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να ασπρίσει, για 7 λεπτά περίπου. Κατά διαστήματα ανακατεύετε για να ψηθεί ομοιόμορφα. Βάζετε το φιδέ και σοτάρετε μέχρι να ξανθύνει, 3-4 λεπτά περίπου. Προσθέτετε τις πιπεριές, τα κολοκυθάκια και σοτάρετε για περίπου 3-4 λεπτά.
Ρίχνετε τον πολτό ντομάτας ανακατεύετε και προσθέτετε το ζωμό, το πιπέρι, το αλάτι και το νερό. Ανακατεύετε και αφήνετε να κοχλάσει το νερό. Αφήνετε να βράσει για 5 λεπτά και προσθέτετε το πουργούρι.  Χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε για 15 λεπτά μέχρι να ψηθεί το πουργούρι. Κατά διαστήματα ανακατεύετε το φαγητό. Σερβίρετε με γιαούρτι.


Πηγή

Back to top button
el Greek
X