Ελλάδα

Πλήρης εκμετάλλευση των εργαζομένων προς όφελος των καπιταλιστών

Για εκμετάλλευση των εργαζομένων κατηγόρησε ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, τον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, κατά την ομιλία του στη Βουλή επί του εργασιακού νομοσχεδίου, ενώ παράλληλα επέρριψε ευθύνες σε όλα τα κόμματα, τα οποία όπως επεσήμανε, είναι συνυπεύθυνα για την εξαθλίωση του εργατικού δυναμικού.  

Ανέφερε ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν θα προστατεύει τον εργαζόμενο, καθώς δεν θα έχει πια καθόλου ελεύθερο χρόνο για την προσωπική του ζωή, ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη γυναίκα- μητέρα, που δεν θα έχει πια, όπως επεσήμανε, χρόνο να βλέπει τα παιδιά της. 

«Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ, με τις ανατροπές του αιώνα στο σύνολο των εργασιακών δικαιωμάτων, είναι καταδικασμένο στη συνείδηση των εργαζομένων», υπογράμμισε ο Δ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι το μόνο που θα επιτύχει, είναι να λειτουργήσει μόνο προς όφελος του καπιταλισμού και των  επιχειρηματικών ομίλων. Κατέκρινε δε τη «γραμμή» που καθαγιάζει τελικά αυτήν την, όπως είπε, καπιταλιστική ανάπτυξη. 

Δουλεία «ήλιο με ήλιο», επιτάσσει το νέο εργασιακό, με ότι αυτό σημαίνει για την υγεία των εργαζομένων, ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι η υπερωρία θα είναι τσάμπα, προς όφελος των κερδών των επιχειρήσεων.  

Επίσης, τόνισε ότι θα δοθούν κίνητρα για απολύσεις χωρίς δικαίωμα επαναπροσληψης, με αυτό το «Νομοθετικό τερατούργημα», όπως χαρακτήρισε το νομοσχέδιο, ενώ τόνισε ότι επιχειρεί νέο πλήγμα στη συνδικαλιστική δράση και το δικαίωμα στην απεργία.  

 
Δημοσιεύτηκε ! 2021-06-16 12:34:00

Back to top button